BOGOLJUB NESTAO ZA ČAS: Skliznuo sa dušeka u Bovansko jezero, brat nije mogao da mu pomogne

J. ĆOSIN

15. 07. 2020. u 20:22

BOGOLjUB B. (17), iz aleksinačkog sela Mozgovo, utopio se u utorak po podne u Bovanskom jezeru, kada je skliznuo sa dušeka na kojem je ležao i upao u vodu koja je na tom delu duboka više od tri metra. Njegovo telo, u sredu oko 14 časova, iz jezera su izvukli ronioci Žandarmerije.

БОГОЉУБ НЕСТАО ЗА ЧАС: Склизнуо са душека у Бованско језеро, брат није могао да му помогне

Ronioci su izvukli telo Bogoljuba iz Bovanskog jezera / Foto J. Ćosin

Kako naš list saznaje, Bogoljub je u utorak po podne došao da se okupa na jezeru. Iako neplivač, pozajmio je od dece koja su se tu kupala dušek, ali je u jednom trenutku sa njega skliznuo u vodu i više nije isplivao.

- Upozorio sam ga da bude pažljiv, jer ne zna da pliva. Posle nekog vremena, začuli su se graja i dozivanje u pomoć dece koja su se kupala u plićaku. Jedan čovek je brzo dotrčao do vode, ali mog brata više nigde nije bilo. Kasnije su došli vatrogasci i spasioci, ali nisu imali opremu za potragu, pa su zatražili pomoć specijalne jedinice ronilaca iz Beograda - ispričao je, za "Novosti", Bogoljubov stariji brat Marjan.

Skrhana od bola, Bogoljubova majka Danijela, koja radi kao nadničar u branju malina u Ivanjici, kaže da je predosetila nesreću.

- Spremam se da se iz Ivanjice vratim u Mozgovo, sin Marjan me obavestio o tragediji. Sa Bogoljubom sam se čula u sredu i bio je radostan što će ići da se kupa na jezeru, a mene su obuzele neke crne misli. Deca su mi neplivači i rekla sam im da ne ulaze u vodu - ponavljala nam je kroz plač njegova majka Danijela.

Kako saznajemo, Bogoljubov otac obesio se pre nekoliko godina ostavivši iza sebe tri sina, četiri kćeri i suprugu. Nedugo zatim, Danijeli je nastradao i najstariji sin, a zla sudbina u utorak joj je odnela i najmlađeg - Bogoljuba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!