"DOGRABILA JE NOŽ I POČELA DA JE UBADA... DETE JE VRIŠTALO": Baka žene koja je napala ćerku u Nišu otkrila jezive detalje nasilja

Novosti online

25. 05. 2024. u 16:08

NIŠLIJKA Š.B. (21) sumnjiči se da je izbola svoju šestogodišnju ćerku nakon što se sa snahom posvađala oko haljine. Krvavi napad na nemoćno dete dogodio se juče u kući majke Š.B. u niškom naselju Stočni Trg, gde je ona boravila sa dvoje dece dok joj je muž na radu u Nemačkoj.

ДОГРАБИЛА ЈЕ НОЖ И ПОЧЕЛА ДА ЈЕ УБАДА... ДЕТЕ ЈЕ ВРИШТАЛО: Бака жене која је напала ћерку у Нишу открила језиве детаље насиља

Foto: Novosti

Jedini svedok monstruoznog napada je Ševija B., baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

- Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se, ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo, a ja sam samo mogla da gledam njegove muke, jer ne mogu da hodam – priča potresena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Kaže da ne zna ko je pozvao policiju, već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

- Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu, a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni – rekla je ova Nišlijka.

"Nije se branila, samo je ćutala"

Kako se saznaje, Š.B. nije ni reč rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad koji su odmah došli na mesto incidenta kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti radi zaštite deteta.

- Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam – kazala je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake telesne povrede.

Devojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu.

Š.B. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena preti joj kazna zatvora od dve do 10 godina s obzirom na to da je delo učinjeno prema maloletnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: MAJKA I ĆERKA POGINULE NAKON EKSPLOZIJE: Tragedija kod Sremske Mitrovice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!