PRVI PUT PRED SUDOM: Sve spremno da se u sudnici sutra po prvi put pojavi masovni ubica iz malog Orašja i Dubone

J. I.

22. 05. 2024. u 12:49

PRED Višim sudom u Smederevu, više od godinu dana od masovnog ubustva u selima Malo Orašje i Dubona, u četvrtak, 23. maja će se, po prvi put, pojaviti Uroš Blažić koji se tereti da je 4. maja iz automatske puške i pištolja ubio devet ljudi od kojih je dvoje bilo maloletno, dok je još 20 osoba pokušao da ubije, od kojih je 13 ranio.

ПРВИ ПУТ ПРЕД СУДОМ: Све спремно да се у судници сутра по први пут појави масовни убица из малог Орашја и Дубоне

Viši sud Smederevo

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a na njemu će tužilac pročitati optužnicu na 210 strana u kojoj su detaljno opisani događaji kobne noći. Blažić će se izjasniti o krivici, kao i njegov otac. Takođe, odbrana će dati svoja izlaganja. Na pripremnom ročištu biće određen datum početka suđenja na kome će svedočiti više od 80 svedoka koliko ih je ispitano u istrazi. To su, uglavnom, ranjeni i članovi porodica ubijenih.

Prema nalazima lekara veštaka, Uroš je bio uračunljiv kada je počinio zločin, a kod njega nisu pronađeni simptomi psihopatoloških promena ličnosti. Te večeri nije bio pod uticajem alkohola niti narkotika.

Maksimalna kazna koja mu se može izreći po našem zakonu je 20 godina zatvora s obzirom na to da je u trenutku ubistava imao 20 godina. Da je bio godinu dana stariji, pretio bi mu doživotni zatvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova