POLICIJA PROMENILA PRAVAC ISTRAGE: Ovo je poslednja nada da se pronađe telo Danke Ilić

Novosti online

11. 04. 2024. u 07:09

OD KADA je devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno tragaju za njom. Već u prvim satima nakon nestanka, policajci su proveravali svaku rupu u koju je devojčica mogla da upadne, međutim, nakon što je objavljeno da je devojčica ubijena i da iza svega stoje radnici JKP "Vodovod", policajci su započeli potragu za telom devojčice u bunarima, šahtama i rezervoarima. Sumnja se da je ovaj pravac potrage započet upravo jer su osumnjičeni dobro poznavali šahte i bunare u selima Banjsko polje i Zlot.

ПОЛИЦИЈА ПРОМЕНИЛА ПРАВАЦ ИСТРАГЕ: Ово је последња нада да се пронађе тело Данке Илић

Foto. Novosti

Banjsko polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mesto. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca-spasilaca do kasno u noći je neprekidno tragao za devojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih - Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su radnici JKP "Vodovod", uhapsili.

Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je udavio devojčicu, a da su mu u premeštanju tela pomogli otac Radoslav i brat Dalibor koji je takođe radio u JKP "Vodovod".

Uprkos priznanju Dejana da je izvršio ubistvo i Dalibora da je bratu pomogao u sakrivanju tela, još uvek nije poznato gde je sakriveno telo devojčice.

Dalibor je u međuvremenu preminuo u policijskoj stanici tokom zadržavanja, a policajci se danima nalaze ispred porodične kuće Dragijevića u kojoj je sada ostala samo Dejanova majka Svetlana.

Prvo je cisterna ispraznila septičku jamu u njihovom dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susednom dvorištu.

I dvorište komšinice porodice Dragijević su policajci pregledali - od septičke jame pa do bunara. U tome im je pomogao i pas.

Vatrogasci-spasioci su tokom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

Desetine pogrešnih lokacija

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se reši tela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo, međutim, policija na tim mestima nije pronašla ništa.

foto: Fejsbuk

On i njegov brat Dejan su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za telom.

Devojčica nestala na porodičnom imanju

Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na porodično imanje.

Za devojčicom se tragalo devet dana, a onda su 4. aprila osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni kada su otkrili šta su uradili.

Janković i Dragijević su, kako se sumnja, devojčicu najpre udarili službenim autom. Dragijević je zatim navodno devojčicu udavio, a onda su se rešili tela koje do sada nije pronađeno.

Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i sada pokojnog Dalibora Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo ubijene devojčice.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?