HITNO SAOPŠTENJE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

Novosti online

07. 04. 2024. u 11:03

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ МУП-А: Огласили се о потрази за телом Данке Илић

MUP

Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova uz korišćenje najsavremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kom živi osumnjičeni D. D., Lazarev kanjon kao i celokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za telom deteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon izvršenog krivičnog dela premestio sa deponije u okolini Banjskog Polja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Podsetimo, pripadnici MUP uhapsili su juče Radoslava Dragijevića (73) i Dalibora Dragijevića (40), oca i brata Dejana Dragijevića, zbog osnovane sumnje da su osumnjičenom za teško ubistvo Danke ilić (2) pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na zasad nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru - saopšteno je iz MUP-a.

Foto Novosti

Dalibor Dragijević je, kao i brat, zaposlen u JKP "Vodovod" u Boru, tako da su obojica upoznata sa terenima u mestu i okolini, što su mogli da iskoriste u sakrivanju tela Danke Ilić. Dejan takođe živi u selu Zlot i deli dvorište u kome žive Dalibor i njihovi roditelji.

Prema izvorima iz istrage, Dragijević je gotovo dva sata davao iskaz. Rekao je da je nakon udarca kolima mala Danka pala, a da je on istrčao iz automobila, prišao joj i počeo da je davi golim rukama. Stiskao joj je vrat i ona je, po njegovoj proceni, vrlo brzo prestala da diše. Posle toga, telo su stavili u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponiju.

Foto: I. Marinković

Načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić je rekao da je automobil oduzet i da je dalje na veštačenju, kao i privatni automobili osumnjičenih. Cmolić je naveo i šta su osumnjičeni rekli na saslušanju u Tužilaštvu.

- Oni su potvrdili prethodnu priču, do detalja opisali šta se dogodilo, do detalja opisali svoju ulogu, priznali sve, ali opet je glavnoosumnjičeni da je lišio života malu Danku u automobilu, na kraju stao i rekao: "Gde sam sakrio telo, ne sećam se" -rekao je Cmolić.

On je istakao da je i vozač automobila ispričao svoju verziju priče, koja se poklapa sa suvozačevom.

- Vozač ne zna gde je telo sakriveno. Suvozač to zna, međutim, oni su razgovarali dva-tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: "To je moja briga, ja sam odradio šta je trebalo" - rekao je Cmolić.

Foto: MUP

Tekst potpisa

Prema izjavama načelnika UKP-a, jasno je da je na mestu vozača bio Janković, a da je suvozač bio Dragijević.

Policija je juče u Zlotu pretraživala teren u okolini kuće Dragijevića. Dovezena je cisterna za pražnjenje septičkih jama, a pušteni su i službeni psi. Među prvima, pretraženo je dvorište i bunar komšinice Dragice Šujić, koja je primetila da joj je neko obio katanac na kapiji. Oko 13 časova na lice mesta, u porodično dvorište, doveden je osumnjičeni Dejan Dragijević, koji je posle desetak minuta odveden. Odmah potom, u dvorište je uvezen bager. Zatim su ušli vatrogasci sa čakljama, a potom ponovo cisterna.

U toku popodneva istražitelji su iz dvorišta izneli nekoliko kesa i džakova. Takođe, majka Dejana Dragijevića je razgovarala sa policajcima, koji su imanje napustili nešto posle 16 časova. U međuvremenu, policija je pretraživala i groblje u Zlotu.

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana za Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sprovedeni su u petak uveče na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave