PRETUČEN DOKTOR BRANKO KAJTAZI I NJEGOVI SINOVI: Dečaku sa kojim su se sukobili polomljen palac

S. J. M.

27. 12. 2023. u 17:33

DOKTOR neurolog Branko Kajtazi i njegova dva sina povređena su u tuči sa dvojicom maloletnika od 13 i 16 godina u ponedeljak uveče u parku u naselju Braća Jerković u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo teže je povređen i jedan dečak, koji se tukao sa njima i kojem je polomljen palac.

ПРЕТУЧЕН ДОКТОР БРАНКО КАЈТАЗИ И ЊЕГОВИ СИНОВИ: Дечаку са којим су се сукобили поломљен палац

Foto: N. Skenderija

Doktor i sinovi su završili u Urgentnom cenru, gde im je pružena pomoć, ali i suprotstavljeni dečak, koji je teže povređen, je završio u bolnici. Doktoru i starijem sinu (15) previjene su glave, jer su dobili udarce metalnim motkama, dok su mlađeg sina (13) tukli rukama i nogama. Oni su pušteni kući, ali se doktor u utorak, ponovo vratio u Urgentni, gde je zadržan na lečenju, jer je bio izgubio svest, kako se sumnja, zbog potresa mozga.

Sukob Kajtazija i ovih dečaka započeo je još prošle nedelje. Tada je mlađi sin ispred tržnog centra sreo svog vršnjaka, koji ga je zakačio ramenom. Navodno mu je rekao da bi mogao da ga prebije. Onda ga je nekoliko dana kasnije u ponedeljak sačekao ispred škole sa još dvojicom dečaka i tražio da se pobiju "jedan na jedan". Tu ga je prema tvrdnji Kajtazija udario pesnicom u levo uho.
Prema našim informacijama nadzorne kamere su snimile ove incidente.
Dečak je kod kuće ocu ispričao šta se desilo, a onda je doktor pozvao telefonom tog dečaka, što mu je udario sina, da se nađu u praku da razgovaraju. Tamo je otišao sa dvojicom sinova, a dečak je bio sa starijim bratom. Kako saznajemo svi se se potukli međusobno.

Policija, Drugo tužilaštvo u Beogradu i Odelenje za maloletnike Višeg tužilaštva, kako saznajemo operativnim radom još prikupljaju podatke i dokaze šta se tačno i kako dogodilo i ko je tu sve i koga udarao.

Direktorka Osnovne škole "Branislav Nušić" Marijana Stefanović za "Novosti" kaže da se sin doktora Kajtazija, koji je učenik sedmog razreda ove škole, sukobio se na ulici ispred škole u ponedeljak oko 15 časova sa dečacima, koji su sadašnji i bivši učenici OŠ "Zmaj Jova Jovanović".

- Bilo ih je troje i tuču su brzo prekinuli psholog škole i nastavnik mizičkog. Psiholog je našeg učenika zadržao na dužem savetodavnom razgovoru, a potom ga zajedno sa mlađim bratom dopratio do kuće. Roditelje je o incidentu obavestila razredni starešina, u trenutku kada je učenik koji je dopraćen do stana ulazio u kuću. O svemu sam po saznanju obavestila policiju Voždovac, direktorku škole "Zmaj Jova Jovanović" i po službenoj dužnosti Školsku upravu Beograd.
Direktorka Stefanović kaže ne može da govori pouzdano šta se desilo posle u večernjim satima, kada je povređen doktor Branko Kajtazi i njegov stariji sin Andrej, jer ni sama ne zna kako su se oni našli u sukobu sa maloletnicima iz "kraja".
Ministarstvo prosvete juče je najavilo da će poslati prosvetnu inspekciju u Osnovnu školu "Branislav Nušić" i nakon izveštaja inspekcije preduzeće sve zakonom propisane mere.
 

VUČIĆ: NASILNICI NISU NAŠA SLIKA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad na doktora Branka Kajtazija, koji je romske nacionalnosti i njegove maloletne sinove.

- Beograd je kosmopolitski grad u kojem svako treba da se oseća bezbedno. Nećemo da dozvolimo da takvi, kao pojedinci, koji su naneli povrede doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima, budu slika našeg glavnog grada. Za svoje nedelo moraju da odgovaraju - navodi se u saopštenju predsednika.
Predsednik je istakao da su Romi ravnopravni građani Republike Srbije i da država ne može da dozvoli da bilo koja zajednica bude marginalizovana i diskriminisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)