ZA SNAJPEROM JOŠ JEDNA POTERNICA: Posle Višeg i Osnovni sud u Novom Sadu raspisao potragu za Slobodanom Milutinovićem

Lj.P.

23. 06. 2023. u 16:31

OSNOVNI sud u Novom Sadu odredio je pritvor Slobodanu Milutinoviću Snajperu (36) i doneta je naredna za izdavanje poternice za njim. To je učinjeno na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, jer se Milutinović, koji zajedno sa suprugom Tamarom (28) odgovara za nelegalno oružje, 31. maja nije pojavio na glavnom pretresu, iako mu je, ranije u drugom postupku, bila izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

ЗА СНАЈПЕРОМ ЈОШ ЈЕДНА ПОТЕРНИЦА: После Вишег и Основни суд у Новом Саду расписао потрагу за Слободаном Милутиновићем

drustvene mreže

Protiv navedenog rešenja, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda, dozvoljena je žalba, ali da žalba ne zadržava izvršenje.

Snajperu je određen pritvor i za njim traspisana potraga na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, jer se Milutinović, koji zajedno sa suprugom Tamarom (28) odgovara za nelegalno oružje, 31. maja nije pojavio na glavnom pretresu, iako mu je, ranije u drugom postupku, bila izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Njegov branilac, i supruga su na sudu tada izjavili da nemaju saznanja zbog čega okrivljeni nije došao.

- On je pre dvadesetak dana otišao u dozvoljenu šetnju, ali se nije vratio - kazala je tada Tamara, dodajući da je bio petak kada se to desilo.

Sudija Đorđe Radovanović je predočio da ga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija 29. maja obavestila da je okrivljeni Milutinović trebalo da bude sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Novom Sadu, po rešenju Višeg suda od 5. maja, ali da se to nije dogodilo, jer kada je policija došla na njegovu adresu, gde je izdržavao meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, nije zatečen.

Za Miolutinovićem je, inače, Viši sud u Novom Sadu, gde se protiv njega vodi postupak zbog nasilničkog ponašanja na fudbalskom turniru, raspisao poternicu, jer se nije pojavio na glavnom pretresu. Viši sud je odmah obavešten da se nije vratio iz dozvoljene šetnje, te je odmah za njim raspisana poternicaNa početku suđenja, 11. marta prošle godine, supružnici nisu priznali krivično delo koje im se optužnim predlogom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave, ranije date u tužilaštvu. Nisu odgovorali ni na pitanja, jer, kako su rekli, smatraju da su im DNK nalazi podmetnuti.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra 2021. godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

NOSIO NANOGVICU

MILUTINOVIĆ je 6. aprila u Višem sudu osuđen nepravosnažno na dve i po godine zatvora zbog tri krivična dela:prinude, protivparvnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja sugrađanke U.J. (24) sa kojom je bio u emotivnoj vezi, dok je oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. Njemu je tada pritvor ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz primenu elketronskog nadzora, koja može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)