ZVICER I KAŠĆELAN U CENTRU SVOJIH KRVNIH NEPRIJATELJA: Zanimljiv detalj iz optužnice koji pokazuje apsurdnost rata klanova

Z.U.

16. 06. 2023. u 21:00

DVOJICA navodnih vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, prema zvaničnim podacima, imaju prebivalište, ni manje ni više nego u delu Kotora, koji važi za centar njihovih neprijatelja - Škaljarima!

ЗВИЦЕР И КАШЋЕЛАН У ЦЕНТРУ СВОЈИХ КРВНИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Занимљив детаљ из оптужнице који показује апсурдност рата кланова

Foto: Privatna arhiva

Ovi podaci vidljivi su iz zvaničnih spisa Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, koje je protiv njih podiglo optužnicu. Iako bi se očekivalo da Zvicer i Kašćelan žive u zaseoku Kotora pod nazivom Kavači, jer prema obaveštajnim podacima, oni su na čelu istoimenog klana, njih nema na tim adresama, već u "neprijateljskom" delu.

Ovaj više nego zanimljiv podatak pokazuje gotovo svu apsurdnost krvavog rata dva kotorska klana u kojem je na obe strane do sada ubijeno više od 50 ljudi. U jednom delu ovaj sukob je čak poprimio i obrise krvne osvete, jer su ubijana braća, očevi, kumovi...

Jedna od poslednjih u nizu likvidacija bila je ona u Istanbulu, kada je septembra prošle godine usmrćen Jovica Vukotić, koji je važio za vođu "škaljaraca". Pre toga je na hrvatskom ostrvu Pag likvidiran Goran Vlaović, a potom u Starom gradu u Budvi Minja Šaković.

Najveći deo preživelih "kavčana" je u pritvoru, počev od Kašćelana, dok je Zvicer, za kojim su i Srbija i Crna Gora raspisale poternicu, u bekstvu. Zbog ubistva Vukotića, turska policija je uhapsila, pored ostalih, i Nikšićanina Radoja Živkovića, jednog od najbližih saradnika odbeglog Zvicera.

Sukob dojučerašnjih komšija i prijatelja započeo je sada već davne 2014. kada je krajem decembra te godine u Valensiji, iz jednog stana, nestalo oko 250 kilograma kokaina, koji je, navodno, pripadao "kavčanima". Iako mnogi smatraju da su tada ova dva klana bila jedinstvena, upućeni navode, da to nije istina, već da je reč o dve grupe, koje su radile za istu ekipu.

Nove optužbe

PRE nekoliko dana Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, na osnovu materijala sa "Skaja" koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, podiglo je optužnicu protiv Zvicera, kojom mu se na teret stavlja planiranje likvidacije Milića Šakovića, koji je slovio za istaknutog pripadnika "škaljarskog klana", početkom marta 2021. godine u Podgorici. Ovu likvidaciju, sprečila je policija, ali je Šaković ipak ubijen 17. juna prošle godine dok je večerao sa prijateljima u jednom budvanskom lokalu.  

Kao prva žrtva sukoba navodi se Cetinjanin Goran Radoman, koji je ubijen februara 2015. godine u Novom Beogradu. Za njegovo ime, međutim, vezivala se i pomenuta krađa narkotika. Operativni podaci iz istrage, koju vodi srpska policija, navode da je glavni organizator ovog zločina bio Davorin Baltić, visokorangirani "kavčanin".

Tri godine kasnije, 1. januara 2018. godine na Vračaru je likvidiran i Baltić. Između ova dva zločina pobijeno je mnogo ljudi u ratu koji se sve više rasplamsavao. Za Baltićevo ubistvo osumnjičen je bio Užičanin Damir Hadžić, jedan od najbližih saradnika "škaljaraca". Pre nekoliko meseci objavljeno je i da je drugi osumnjičeni za ovo ubistvo, Goran Mihajlović, mladić iz beogradskog naselja Rušanj.

Mihajlovića su , tvrdi se, oteli i u Ritopeku ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bliski sa "kavčanima" i posebno Zvicerom. Tokom suđenja ovoj dvojici čulo se i da su oni učestvovali u lociranju i ubistvu Damira Hodžića i Alana Kožara na Krfu.

Svi ovi gore navedeni zločini samo su deo žrtava rata dva kotorska klana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave