UPUCANI NA VRAČARU I RANIJE BIO META NAPADA: Policija sumnja da je reč o narko-obračunu

E. H.

23. 05. 2023. u 15:02

POLICIJA sumnja da je preksinoćni vatreni obračun na Vračaru, u kom su ranjeni Andrej P. (26) i makedonski državljanin D. L. (21), povezan sa nelegalnom trgovinom narkoticima i borbom za prevlast na crnom tržištu. Osumnjičeni za napad Nemanja Đ. (20) uhapšen je vrlo brzo i određen mu je pritvor.

УПУЦАНИ НА ВРАЧАРУ И РАНИЈЕ БИО МЕТА НАПАДА: Полиција сумња да је реч о нарко-обрачуну

Foto: T. Petković

Andrej, koji je i bio meta napada, sa teškim povredama noge prebačen je u Urgentni centar, gde je odmah operisan. Njemu su hici oštetili aortu i u teškom je stanju. Makedonac je, srećom, prošao sa lakim telesnim povredama.

Pripadnici MUP-a Srbije, koji su uhapsili Nemanju Đ., pronašli su pištolj, kačket, garderobu, kao i naočare, koje je koristio prilikom napada. Tokom identifikacije utvrđeno je da do sada nije osuđivan, ali da je hapšen i da je u toku postupak pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja ubistva. On je, prema optužnici, u ovom slučaju napao muškarca sa nožem i naneo mu teške povrede.

I ranjeni Andrej P. nije nepoznat organima gonjenja. On ima čak 12 krivičnih prijava u policijskom dosijeu. Hapšen je zbog nelegalne trgovine drogom, posedovanje oružja, razbojništva... Za njim je raspisana i poternica zbog izdržavanja kazne zatvora. On će, čim se bude oporavio, pravo iz bolnice biti prebačen na robiju.

Do preksinoćnog obračuna došlo je oko 19.40 sati, na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja. Sumnja se da je Nemanja Đ. čekao žrtvu, sakriven u Čuburskom parku. Kada je ugledao Andreja P., koji je u tom trenutku bio u blizini restorana sa brzom hranom, istrčao je i ka njemu ispalio više hitaca. Ranjeni mladić pao je na pločnik, a povređeni D. L. je, najverovatnije, zadobio lakše povrede u rikošetu.

Polcija je odmah po prijavi za pucnjavu otpočela akciju Vihor i gotovo blokirala ovaj deo Vračara. Vrlo brzo je pucač lociran, a potom i uhapšen. Nedaleko od mesta gde su mu stavljene lisice, pronađeni su materijalni tragovi i dokazi o pucnjavi. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nemanji Đ. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i u tom roku će, sa krivičnom prijavom za pokušaj teškog ubistva, biti izveden pred tužioca i izneti odbranu.

VEĆ PUCANO NA NjEGA

PREMA operativnim saznanjima policije, Andrej P. je već bio meta oružanog napada. Pre šest godina se u Južnom Bulevaru, u balonu za mali fudbal, sukobio sa jednim muškarcem, koji je otvorio vatru na njega. Srećom, bez težih posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?