NA RUKAVICAMA BOĆIN DNK TRAG: Detalji sa suđenja za ubistvo MMA borca u Novom Sadu - svedočili veštaci

Lj.P.

05. 05. 2023. u 07:00

U NASTAVKU suđenja Daliboru Bogdanoviću Boći (46) i Danielu Janjošu (44) optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48) 2. septembra 2021. godine u Novom Sadu, juče su saslušani sudski veštaci za biološke tragove.

НА РУКАВИЦАМА БОЋИН ДНК ТРАГ: Детаљи са суђења за убиство ММА борца у Новом Саду - сведочили вештаци

FOTO:Lj.P.

Profesor dr Dušan Keckarević sa Biološkog fakulteta u Beogradu, kazao je da su na tri veštačene rukavice, koje je opisao kao zaštitne, u njihovim unutrašnjostima, nađeni su većinski tragovi Bogdanovića, a u manjem tragu i sada pokojnog Stefanovića.

Prema rečima ovog veštaka, Bogdanovićevi tragovi su nađeni i na unutrašnjem rubu zadnjeg dela perike, kao i na maski crne boje, pronađenoj u ataru Rumenke.

S obzirom na to da na ovim rukavicama nije veštačeno postajanje tragova krvi, po naredbi sudije Vidoja Mitrića, uradiće se dopunsko veštačenje tri rukavice pronađene na licu mesta, da bi se utvrdilo da li na njima ima tragova krvi.

Pored toga, uradiće se i antropološko veštačenje da se na osnovu Stefanovićevog tela utvrdi da li je trčao i nosio neki predmet u kacigi i da li ju je prebacio u levu šaku.

Branilac Danijela Janjuša, advokat Predrag „etković je predložio da se uradi kombinovano psihološko-psihijatrijsko veštačenje njegovog klijenta , na okolnost da li je kod njega postojala stanje jake prepasti i straha za život, i kakav je bilo njegovo afektivbno stanje i mogućnost da upravlja svojim postupcima.

Za 4. septembar je zakazna rekonstrukcija u ataru Rumenke, naselju kod Novog sada, gde je pronađen „pik-ap“, kojim su se napadači na Stefanovića i Kovačevića, odvezli iz Cankareve ulice u Novom Sadu, gde se desila pucnjava u kojoj je MMA borac ubijen a Kovačević ranjen.

Suđenje se nastavlja 16. juna, saslušanjem veštaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini