SMRT KOJA JE PRE PET GODINA POTRESLA KRUŠEVAC: Maloletnici pretukli bivšeg fudbalera do smrti

S.BABOVIĆ

25. 01. 2023. u 14:24

TELO bivšeg fudbalera Dragana Novosela (64) nađeno je pre pet godina nadomak Železničke stanice u Kruševcu.

СМРТ КОЈА ЈЕ ПРЕ ПЕТ ГОДИНА ПОТРЕСЛА КРУШЕВАЦ: Малолетници претукли бившег фудбалера до смрти

Foto:S.Babović

Nekadašnji veliki talenat u sportu, koji je poslednje godine svog života proveo kao beskućnik, završio je u napuštenoj kući na periferiji grada.

Maloletnici su ga pretukli do smrti. Stanovnici ulica nadomak pruge posvedočili su za „Novosti“ da su Novosela viđali tih dana upravo u oronulom objektu, gde je nađeno njegovo telo.

- Shvatili smo da se nešto događa kada je došla policija i otpočela uviđaj, a i kada smo videli i Hitnu pomoć – ispričali su za „Novosti”, stanari.

- Nekoliko puta smo Novosela viđali pod tim krovom, ali nismo znali da se uselio, ako je uopšte i živeo tu.

Novosel je još disao kada je stigla ekipa hitne pomoći.

- Počeli su sa animiranjem, ali telo, koje je bilo dosta zapušteno, očigledno nije izdržalo – otkrio je izvor „Novosti”.

Popularni Čkembe bio je deo gradskog kolorita u centru Kruševca. Viđali su ga i kako spava u napuštenim vagonima, a često su ga dobronamerni ljudi uvodili u lokale i davali mu da nešto pojede. Poslednjih meseci zdravstveno stanje mu se pogoršalo. Pio je dosta.

Umeo je da pretrpi udarce, ali i da nezgodno dobacuje. Mlađi Kruševljani su ga znali kao vatrenog navijača FK „Napredak”. Stariji i kao perspektivnog fudbalera FK „Kolonija”.

- Kada sam se preselio u Koloniju predložio sam dečacima, koji su redovno igrali fudbal u kraju, a među njima je bio i Novosel, da osnuju klub i svi su to prihvatili – ispričao je „Novostima” dr Branimir Živković, nekadašnji predsednik FK Kolonija. - Čkembe je igrao na poziciji desnog krila. Loše društvo i neke nemile okolnosti u porodici uticale su da završi u Vaspitno-popravnom domu. Kasnije se zaposlio u Fabrici „Dušan Petronijević”, ali penziju, koliko znam, nije dočekao.

Rešenjem Višeg suda u Kruševcu obustavljen je pripremni postupak prema maloletnicima R. D. i G. T., koji su uhapšeni krajem januara 2018. godine. Veštačenjem je utvrđeno da dečaci nisu na nivou zrelosti od 14 godina, što je u praksi značilo da se protiv njih nije mogao voditi krivični postupak i kasnije izricati krivične sankcije. Slučaj je preuzeo Centar za socijalni rad.

Sahranu Dragana Novosela platile su gradske institucije 24. januara. Na groblju su se od njega oprostila samo tri prijatelja iz detinjstva. Telo ubijenog sportiste položeno je u grobnicu pored rođenog brata Dušana, koji je preminuo 2005. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!