"DA LI JE DETE UOPŠTE TVOJE?" Sverkva Ane Volš ubacila Brajanu crv sumnje

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 07:55

OD MOMENTA kada je otkriveno da je Brajan Volš najverovatnije umešan u nestanak svoje supruge Ane, spekuliše se o mogućem motivu zločina.

ДА ЛИ ЈЕ ДЕТЕ УОПШТЕ ТВОЈЕ? Сверква Ане Волш убацила Брајану црв сумње

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Jedan od njih, prema izveštavanju američkih medija, mogao bi da bude i taj što je navodno Anina svekrva Dajana, Brajana konstantno ubeđivala kako njihov najmlađi sin (2) nije njegov, jer je plav i razlikuje se od druge dvojice dečaka od 4 i 6 godina.

Dajana Volš, u izjavi za američke medije, priznala je da ona i Ana nisu bile u dobrim odnosima.

- Snaja i ja se nismo najbolje slagale, to su kulturološke razlike - izjavila je američkim medijima Dajana, koja će biti ispitana u istrazi kako bi se utvrdilo da li je na bilo koji način umešana u nestanak i ubistvo snaje.

Da je to bilo više od neslaganja, svedoči i to što je svog sina ubeđivala da najmlađi dečak nije njegov. Da li je uspela u to da ubedi Brajana i da li je, pored ostalog, i to mogući motiv ubistva Ane Volš i dalje je u domenu nagađanja.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Dajana je poreklom Iranka rođena u Teheranu kao Diana Zarintaš i udala se za Tomasa Volša, uglednog neurohirurga iz Bostona koji je bio u rezervi američke mornarice koja mu je uputila poziv za aktivnu službu. On je, međutim,1977. godine zatražio otpust, zbog čega je ceo slučaj završio na sudu. U obrazloženju svoje odluke naveo je da želi da se posveti karijeri i da je u međuvremenu promenio svoja religijska ubeđenja, jer mu je supruga muslimanka.

Srednje ime Brajana Volša je Reza, koje je vrlo često u Iranu, a ujedno je i ime poslednjeg iranskog šaha, Reze Pahlavija. To samo govori o Dajaninoj posvećenosti svojoj veri. Brajanovi roditelji kasnije su se razveli, a razvod je bio dugogodišnji i mukotrpan proces.

Brajanovoj majci, zadojenoj religijom, navodno je bilo sumnjivo to što je njen najmlađi unuk plavokos i plavook, dok sa druge strane Brajan ima crnu kosu i tamne oči.

Objašnjenje za taj plavi gen, u jednom od svojih postova na Instagramu, dala je sama Ana. Uz fotografiju mališana napisala je da je on plavi gen povukao od njene sestre, koja ima takođe plavu kosu i oči.

Mališan ima samo dve godine i postoji velika mogućnost da ćemu se boja kose, pa čak i očiju, vremenom promeniti. Dajana je, međutim, tu razliku zloupotrebila kako bi unela razdor između svog sina i snaje koju nije volela, a koliko je njen uticaj u tim "trovanjima" sina da najmlađi dečak nije njegov, pokazaće dalja istraga koja bi trebalo da odgonetne pravi motiv zločina.

Foto Instagram

Anin nestanak prijavio je, da podsetimo, šef obezbeđenja u kompaniji za nekretnine gde je radila, 4. januara, jer se dan ranije nije pojavila na poslu. Zanimljivo je da Brajan nije prijavio njen nestanak, već se raspitivao kod njihovih prijatelja, gradeći sebi alibi.

On je tvrdio da je Ana 1. januara u 6.10 ujutru napustila kuću da bi uhvatila avion za Vašington i da ju je tada poslednji put video. Kako se kasnije ispostavilo, lagao je. U policijskoj istrazi ispitana je i dadilja, koja je dolazila u kuću Vollšovih 1. i 2. januara, u vreme kada je Ana već bila mrtva, a Brajan pokušavao da se otarasi tela.

Spekuliše se, takođe, da je motiv zločina i to što je Ana Volš posedovala nekretnine u vrednosti od 2,8 miliona dolara. Kako su preneli američki mediji, bila je povezana sa osam imanja u Vašingtonu, Merilendu i Masačusetsu. Četiri je prodala, a četiri je posedovala u vreme svog nestanka.

Sumnje da je Brajan suprugu ubio zbog pohlepe pojavile su se kad su istražitelji otkrili da je na internetu pretraživao "koliko treba da prođe od nečijeg nestanka da bi se nasledila imovina". To je samo jedno od 20 pitanja od kojih podilazi jeza, a na koja je Volš tražio odgovore na internetu.

Pravi motiv ubistva, međutim, trebalo bi da otkrije dalja istraga u Americi. Da li je ubistvu Beograđanke doprinela zla svekrva ili Brajanova pohlepa za novcem ili, pak, nešto treće znaće se kad američki policajci završe svoj deo posla.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije