PROKLETSTVO PORODICE VOLŠ: Teška sudbina Brajanove majke

Novosti onlajn

19. 01. 2023. u 14:26

U OKVIRU istrage o nestanku Ane Volš, za koje je optužen njen muž Brajan, biće ispitana i njena svekrva Dajana, kako bi se utvrdilo da li je ona na bilo koji način umešana u nestanak snaje.

ПРОКЛЕТСТВО ПОРОДИЦЕ ВОЛШ: Тешка судбина Брајанове мајке

Foto: Instagram/anawalshe/Tanjug/AP

Kada se pre četiri godine njen sin Brajan našao na optužnici za prodaju falsifikovanih umetničkih slika, u pismu sudiji koji je trebalo da mu odmeri kaznu, Dajana Volš je napisala da je njen sin jedini razlog zbog koga se ujutro budi, da su joj tri unuka velika radost, ali da sa snajom Anom nema dobar odnos zbog kulturoloških razlika.

Iz Teherana stigli u Ameriku u ratu

Brajanova majka je migrantkinja, poreklom iz Irana, rođena u Teheranu, kao Dajana Zarintaš. U Ameriku se doselila 1943. godine. Dajana upoznaje mladog i perspektivnog doktora iz dobre porodice iz Bostona. Oni su se venčali krajem 1971. godine, a mladoženja je bio Tomas M. Volš, Brajanov otac.

Brajanovu majku je 1975. godine zadesila velika tragedija. Poginuo je Dajanin rođeni brat. Njen otac nije mogao da se pomiri sa smrću sina, pa je pokušao da se ubije. Ožalošćenu porodicu naredne godinu obradovalo je Brajanovo rođenje, a Dajana je pričala da joj je sin zamena za tragično stradalog brata.

Brajanov otac Tomas Volš, ugledni neurohirurg, bio je u rezerva američke mornarice koja mu je uputila poziv za aktivnu službu, međutim, on je 1977. godine zatražio otpust, zbog čega je ceo slučaj završio na sudu.

Kao argument naveo je da želi da se posveti karijeri, ali i da je u međuvremenu postao protivnik rata koji je promenio svoja religijska ubeđenja, navodeći da je njegova supruga muslimanka, koja je doživela tragediju dve godine ranije.

Koliko je Dajana bila posvećena svojoj religiji govori i podatak da je Reza srednje ime Brajana Volša, kao i ime poslednjeg iranskog šaha Reze Pahlavija. Dajana i Tomas su se u međuvremenu razišli, a traumatičan razvod trajao je godinama.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!