ŽELIMO ISTINU, MA KAKVA BILA: Barbara Vitez nestala pre tačno šest godina, njeni roditelji ne gube nadu

Lj. P.

25. 11. 2022. u 10:30

MISTERIJA nestanka Barbare Vitez iz Sente traje već šest godina, a očajni roditelji, otac Endre i majka Melinda od tog 25. novembra 2016, kada je njihova, tada petnaestogodišnja kćerka poslednji put viđena na senćanskom mostu na Tisi, ipak ne gube nadu da će se saznati gde je i šta joj se dogodilo.

ЖЕЛИМО ИСТИНУ, МА КАКВА БИЛА: Барбара Витез нестала пре тачно шест година, њени родитељи не губе наду

Barbara Vitez

Šest godina, za njih najdužih u životu, Barbarini roditelji samo žele da, kako vele, saznaju istinu o svojoj mezimici, ma kakva ona bila.

- Nažalost, niko nam više ništa ne javlja - tihim, gotovo bespomoćnim glasom kaže Endre, dodajući da im je 25. novembar najtužniji dan.

- Šest godina se tapka u mestu, i ništa nije otkriveno. Jedino nam ostaje nada da će se, ipak, saznati sudbina našeg deteta. Živimo za taj dan.

Od Barbarinog nestanka do sada, do porodice su stizale razne informacije, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, što im je dodatno otežavalo nezavidnu situaciju. Poslednju informaciju o Barbari su, kaže Endre, dobili iz Mađarske, ali o tome šta im je rečeno, ne može da kaže.

- Svih ovih godina obraćali smo se mnogima, dobijali smo obećanja, ali se na tome završavalo - kaže Endre. - Niko ništa nije učinio, i jako sam razočaran. Sada se ovim, našim slučajem, više niko ne bavi, što je najtragičnije.

U potrazi za istinom o Barbari, porodici Vitez je pomagao privatni detektiv iz Beograda, ali on je u međuvremenu preminuo, tako da su ostali i bez te podrške.

O nestanku mlade Senćanke obavešten je i Interpol. Njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, za sada nije dalo rezultate.

Barbara Vitez

Barbara, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, pod još nerazjašnjenim okolnostima nestala je dok se vraćala sa rođendanske proslave jedne drugarice. Po zvaničnoj verziji, devojčica se okliznula i pala sa mosta u reku, što su prijavila njena dva drugara, koji su te večeri bili sa njom. Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita reke, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće, što kod roditelja stvara sumnju da je Barbara pala sa mosta u Tisu.

IZGUBILI I SINA

PORODICU Vitez je pre tri godine zadesila još jedna tragedija, kada su ostali i bez sina Atile (24). Početkom marta 2019. godine, mladić je u bolnici u Kikindi preminuo od posledica gripa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!