OGLASILA SE MAJKA UBIJENE PETRE (2): Ne mogu opisati prazninu koju osećam

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

13. 10. 2022. u 09:47

SUZANA Budimirović, majka dvoipogodišnje Petre, koju je otac Marko Budirimović 4. oktobra mučki udavio u kofi vode, pa se obesio, danas je trebalo da u svojoj porodičnoj kući u Vršcu održi konferenciju za medije, kako bi iznela svoju stranu priče i detaljno objasnila sve ono što je prethodilo ovom nezapamćenom zločinu.

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА УБИЈЕНЕ ПЕТРЕ (2): Не могу описати празнину коју осећам

Facebook

Sinoć je, ipak, odlučila da otkaže susret sa novinarima, jer je od tragične smrti njene ćerke prošlo tek deset dana, te još nema dovoljno snage da javno priča o tome.

-Prolazim kroz najteže dane u životu, sa svojom porodicom. Ne mogu vam opisati prazninu koju osećam. Tuga i tišina koja je zavladala našim domom je užasna i teško je zamisliti ovu tamu koju osećamo zbog našeg anđela Petre – napisala je Suzana na svom „Fejsbuk“ profilu.

Ona se izvinila novinarima zbog otkazivanja konferencije, a potom se zahvalila Pokrajinskom sekretaru za socijalnu zaštitu Predragu Vuletiću.

-Sve propuste i loše razmene informacija između službi, koje sam želela da iznesem, saopštim i pokažem, saopštio je Pokrajinski sekretarijat. Zahvaljujem se gospodinu Vuletiću za profesionalno sproveden nadzor – objavila je ova neutešna mlada žena, uz snimak konferencije koju je navedeni sekretarijat održao ovog ponedeljka.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se 4. oktobra oko 13 časova u iznajmljenom stanu na Vojničkom trgu u Vršcu. Marko Budimirović, koji je 27. septembra prvostepeno bio osuđen za porodično nasilje nad suprugom, Suzani je kobnog dana slao SMS poruke i video-snimak, u kojima je najavio da će ubiti ćerku i sebe. Nesrećna žena je to odmah prijavila policiji, koja je na licu mesta zatekla već izvršen zločin.

Zbog ove nezapamćene porodične tragedije, koja je potresla celu Srbiju, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu zaštitu već sutradan je pokrenuo vanredni nadzor nad radom vršačkog Centra za socijalni rad. Nakon tri dana detaljne istrage, utvrđeno je da je, pre svega, bilo propusta u komunikaciji svih nadležnih službi – centra, policije i tužilaštva.

Kao najveći propust ocenjeno je to što Petra nije tretirana kao žrtva nasilja, iako je procenjeno da su u porodici Budimirović trajno narušeni odnosi između supružnika, kao i da postoji veliki rizik od ponavljanja nasilja. Uz sve to, sud je ubici, zbog mešovitog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog stanja, bio naložio obavezno psihijatrijsko lečenje, na koje on nije išao.

Sekretarijat će, stoga, zatražiti od Grada Vršca da smeni direktorku Centra za socijalni rad Mirjanu Knežević, dok će protiv odgovornih u ovom slučaju, kako je rečeno, biti podnete prekršajne ili krivične prijave.

BONUS VIDEO: Učiniću sve da nijedno dete ne doživi što i moja Petra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela