DOBIO PAPIR DA "NEMA OPASNOSTI PO DETE", PA UBIO PETRU (2.5): Majka devojčice koju je udavio otac žalila se CZSR

Novosti online

05. 10. 2022. u 20:17

IZVOR blizak Suzani B. i Marku B. iz Vršca, koji je juče popodne ubio rođenu ćerku (3), pa se obesio, smatra da je ovde najveći propust napravio Centar za socijalni rad, koji je dozvolio ocu da samostalno viđa dete, iako je on osuđen za nasilje u proodici i određena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u specijalizovanoj ustanovi.

ДОБИО ПАПИР ДА НЕМА ОПАСНОСТИ ПО ДЕТЕ, ПА УБИО ПЕТРУ (2.5): Мајка девојчице коју је удавио отац жалила се ЦЗСР

Foto: Privatna arhiva

- Marko je bio lečeni psihijatrijski bolensik, što gotovo niko nije znao, a i sud mu je u presudi izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja, čime je to i potvrđeno. Očigledno je da u ovom slučaju nije sve odrađeno kako treba, greška je što je Centar za socijalni rad njemu dao dete - objašnjava izvor.

- On je ćerkicu ubio da bi napakostio supruzi i da bi ona patila. Bio je kivan zbog presude i zbog toga što je proglašen krivim za nasilje u porodici, a uz sve to je bio i psihički labilan. Radnici Centra za socijalni rad su to morali da znaju. Da stvar bude još gora, Suzana B. se žalila na odluku CZSR da otac samostalno viđa dete, a odgovor koji je, prema rečima našeg izvora, dobila od radnika Centra je u najamanju ruku skandalozan.

- Suzani su u Centru za socijalni rad rekli: "Šta ti znaš, tu procenu vrši neko ko je stručniji od tebe". Zamisilte, on je dobio papir na kome piše "nema opasnosti po dete", a onda taj isti čovek ubije to dete. Kivni smo, besni, tužni, ne znamo ni sami kako da opišemo to što osećamo u ovom trenutku - kaže izvor blizak majci Suzani.

Iz Centra za socijalni rad u Vršcu danas su rekli "da nemaju komentar". U međuvremenu oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- U vezi strašnog porodičnog nasilja koje se dogodilo u Vršcu obaveštavamo javnost da Ministarsto u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac u oblasti porodično-pravne zaštite. Zakonom je propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo - navodi se u saopštenju Ministarstva.

BONUS VIDEO - Snimci zgrade u Vršcu u kojoj je otac ubio ćerku pa sebe

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)