EKSPERT ZA BEZBEDNOST "Panama je utočište za kriminalce": Da li se Zvicer poigrava?

Novosti online

01. 10. 2022. u 22:51

U PETAK 30. septembra oko 21 sat mediji su objavili da je, možda, u Panami ubijen Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana.

ЕКСПЕРТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ Панама је уточиште за криминалце: Да ли се Звицер поиграва?

Foto: V. N.

Panamski mediji su naveli da su ubijena dvojica muškaraca, a da je jedan od njih čovek između 40 i 45 godina i da je u trenutku likvidacije sedeo u belom automobilu.

Navodno, muškarac je imao nadimak "Jai". Ubrzo, pojavila se vest da je čovek ipak živ, ali da je u bolnici u teškom stanju. Zvaničan identitet niko, međutim, nije saopštio, ali je policija Crne Gore dobila informaciju da su u Panami ubijena dvojica muškaraca i da se čeka DNK analiza. Ovi navodi postaju još nejasniji, nakon oglašavanja advokata porodice Zvicer, Vladimira Zarića, koji je demantovao ove priče.

Njihov drugi advokat, Miloš Vuksanović, naveo je za medije da jednostavno ne zna šta se desilo, niti da ima pouzdane podatke.

 - Panama je dobro utočište za kriminalce, CIA je tu vrlo prisutna i ima određene svoje aktivnosti sa vođama određenih kriminalnih grupa. Kada je u pitanju Zvicer, sve varijacije su moguće. Sve je u opticaju, sad treba policija Paname da radi na tome ko je mogući izršilac i da utvrdi indetitet počinioca - rekao je Žarko Popović nekadašnji šef odeljenja za krvne delikte za grad Beograd i ekspert za bezbednost, pa pritom dodao kakve su procedure za utvrđivanje indetiteta počinioca.

 - Vrlo jednostavno, ovde su dva lica povređena, od oba lica se može tražiti, ako imaju njihove podatke, da se pošalju kopije fiševa putem mejla, uporediti ih. To je posao od 10 minuta jer su daktiloskopski fiševi individualna karakteristika za svakog čoveka na svetu kao i otisak prsta, a može se i putem DNK profila utvrditi - rekao je Žarko Popović.

Da li je moguće da je sve ovo lažirano i da je Zivcer živ i zdrav, da čita ove informacije i živi život u ilegali, pojasnila je Gordana Mišev:

 - To nije život, to je skrivanje. On je verovatno svakih mesec dana menjao prebivalište, indetitet, lične karte, pasoše... Nemoguće da obaveštajne službe toliko loše rade da ne mogu da mu uđu u trag. Kad oseti ili sazna da mu se približe on se premesti dalje. Interesantno je to da je on od tih vođa najviše bio u medijima, bio je mit da ga je nemoguće ubiti, uvek se vadio iz tih situacija. Moguće da na ovaj način želi da se stvori mit o njemu da ga je nemoguće ubiti - rekla je Gordana Mišev.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)