VLAOVIĆEV UBICA POMOGAO I DA SE UKLONI ŠAKOVIĆ? Crnogorski istražitelji još se ne oglašavaju povodom hapšenja Dejana Tanaskovića

S. ĐOKIĆ

30. 08. 2022. u 08:30

NI pet dana od hapšenja Kragujevčanina Dejana Tanaskovića zbog sumnje da je na ostrvu Pag surovo likvidirao Novljanina Gorana Vlaovića, crnogorski nadležni organi nisu saopštili kakva je uloga ovog državljanina Srbije bila u ubistvu Milića Minje Šakovića u junu u Budvi, zbog čega je za njim raspisana i poternica.

ВЛАОВИЋЕВ УБИЦА ПОМОГАО И ДА СЕ УКЛОНИ ШАКОВИЋ? Црногорски истражитељи још се не оглашавају поводом хапшења Дејана Танасковића

Foto: Foto: Tanjug/Hina/Zdravko Kučelin

Da se povezuje sa zločinom u Budvi, kako su objavili hrvatski mediji, Tanasković je, navodno, ispričao i tamošnjim istražiteljima. On im je, navodno, rekao da crnogorska policija za njim traga, ali ujedno je tvrdio da on nema nikakve veze sa ubistvom poznatog "škaljarca".

Sagovornici "Novosti" koji su upućeni u slučaj, međutim, tvrde drugačije. Ističu da su tokom dvomesečne istrage prikupili dovoljno dokaza koji na nesumnjiv način Tanaskovića povezuju sa zločinom.

- On je učestvovao u likvidaciji Šakovića kao egzekutorov pomagač. Na to ukazuju svi biološki, ali i materijalni dokazi prikupljeni tokom istrage. Tu su i video-zapisi izuzeti s kamera koji su zabeležili njegovo kretanje kako u danima pre ubistva Šakovića, tako i na sam dan zločina, ali i posle toga - objašnjava sagovornik "Novosti" upućen u istragu.

Kamere zabeležile egzekutora iz Budve, Milić Minja Šaković, Foto printskrin/privatna arhiva

I ranije su se u medijima pojavljivale informacije o tome da su crnogorski istražitelji sklopili mozak ubistva Šakovića i da su identifikovali ubicu i njegove pomagače. Ipak, te informacije do danas nisu zvanično potvrđene, ali nezvanično saznajemo da će istražitelji narednih dana obelodaniti svoje osnovane sumnje i da će tada otkriti i identitet ubice. Pouzdano saznajemo i da je egzekutor, koji je snimljen kako u beloj košulji i sa kačketom na glavi beži sa mesta zločina, baš kao i njegov pomagač Tanasković - državljanin Srbije.

Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.39 ispod zidina Starog grada Budve, dok je sa prijateljima sedeo u restoranu. Utvrđeno je da je ubica svoju metu pratio satima, a prema saznanjima iz istrage, Šakovića su na sumnjivu osobu upozoravali upravo prijatelji sa kojima je te večeri bio.

Ubica je te noći nekoliko puta prošao pored Šakovića, pre nego je u njega ispalio smrtonosne hice i potom pobegao. Već u prvim satima istrage, u medijima se pojavila fotografija ubice sa jedne od nadzornih kamera. Na sebi je imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike.Prema izjavama očevidaca, ubica je visok 170 centimetra i star oko 35 godina. "Novosti", međutim, saznaju da je državljanin Srbije, koji se sumnjiči za likvidaciju Šakovića - znatno mlađi.

OSTAVILI BROJNE DOKAZE

CRNOGORSKIM istražiteljima nije trebalo mnogo vremena da utvrde identitet Šakovićevog ubice, koji je tokom bekstva ostavio otisak na jednom automobilu, o čemu svedoče video-zapisi sa kamera postavljenih u neposrednoj blizini mesta zločina. Osim tog biološkog traga, ubica je tokom bekstva ostavio i materijalne dokaze. Ispala mu je torbica s oružjem iz kojeg je, utvrdilo se veštačenjem, ubijen Šaković. Pretresom obekata, koji su koristili egzekutor i njegovi pomagači, istražitelji su izuzeli ostale dokaze koji ih na nesumnjiv način čine osnovano sumnjivim za ovaj zločin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...