"BEZOPASAN TRETMAN KOJI TRAJE DESET MINUTA": Ovo je postupak nameštanja pršljena posle kog je preminuo muškarac u Beogradu

Novosti online

11. 07. 2022. u 18:53

MUŠKARAC Milan Đ. (58) preminuo je na Institutu za ortopediju na Banjici, na koji je prevezen posle tretmana nameštanja prvog kičmenog pršljena atlasa u jednoj privatnoj klicini u Beogradu.

БЕЗОПАСАН ТРЕТМАН КОЈИ ТРАЈЕ ДЕСЕТ МИНУТА: Ово је поступак намештања пршљена после ког је преминуо мушкарац у Београду

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Čovek je na Institutu preminuo 9. jula, a tužilaštvo je danas obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija.

Kako se navodi na sajtu klinike na kojoj je čovek zadobio fatalne povrede, tretman nameštanja atlasa sastoji se iz dve faze.

- Prvih 30 minuta se popunjavanja upitnik, razgovora sa lekarom atlas-specijalistom, oko specifičnih testova i same korekcije položaja atlasa. Sama procedura i tretman atlasa se obavlja u sedećem položaju, obavlja je lekar sa posebnim aparatom. Kad je atlas više izmešten, u toku tretmana nameštanje atlasa, kod nekog se javi prolazan slabiji bol, kod drugog bude bezbolno. Na to ima uticaja stanje naših vratnih mišića kao i naš individualni prag bola - piše u opisu tretmana.

Između ostalog, na sajtu tvrde da je "tretman bezopasan, jer nema trzanja niti grubih hiropraktičarskih pokreta."

Na klinici u kojoj je bio Milan Đ. radi lekar koji je u javnosti predstavljan kao jedan od svetski priznatih stručnjaka za nameštanje prvog vratnog pršljena atlasa. Kako je istakao u jednoj emisiji, radi se o "naučno utemeljenoj, klinički dokazanoj, bezbednoj, kratkorajnoj i vrlo efikasnoj metodi vrataćanja atlasa u vertikalnu osovinu".

- Radi se o jednoj tehnici koju bi morao da izvodi lekar posebno edukovan za ovu vrstu terapijskog tretmana koji inače nije dugotrajan i rešava mnoge druge probleme koji nastaju kao posledica - rekao je doktor u jednom intervjuu.

Po prijemu izveštaja o obdukciji Više javno tužilaštvo će proceniti ima li elemenata krivičnog dela i u čijoj nadležnosti.

(Kurir)

BONUS VIDEO: MESTO UBISTVA U STEPOJEVCU - Nakon svađe izašao iz kola i pesnicom udario čoveka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

DRUGI DAN SEDNICE O KOSOVU I METOHIJI: Vučić poslao jasnu poruku Srbima - Ja vam garantujem samo jednu stvar