U KUĆI NA VRAČARU KRIO MILION EVRA: Tragovi kokaina pronađeni na novčanicama

E. H.

27. 06. 2022. u 11:42

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca (skoro milion evra) znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

У КУЋИ НА ВРАЧАРУ КРИО МИЛИОН ЕВРА: Трагови кокаина пронађени на новчаницама

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom, pronađeno je 958.115,00 evra, prilikom pretresa njegovog stana koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda, i to tražeći drogu.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije  Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronađenog novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu