UBICA PISAO PISMO BRATU: Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku i dalje na psihijatrijskom veštačenju

V. I.

08. 06. 2022. u 15:33

ILIJA Glišović (21), Čačanin koji je osumnjičen da je početkom aprila u svom porodičnom domu u naselju Atenica nožem usmrtio majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) i dalje se nalazi na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

УБИЦА ПИСАО ПИСМО БРАТУ: Осумњичени за троструко убиство у Чачку и даље на психијатријском вештачењу

Policija oko porodične kuće Glišovića/ Brat Nikola, Foto V. Ilić/privatna arhiva

Ovo je potvrdio i njegov branilac po službenoj dužnosti, advokat Radisav Vesović, podsećajući da se Ilija na prvom izjašnjavanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Ilijin stariji brat Nikola, koji je u tragičnoj noći i zatekao čitavu porodicu zaklanu, kada se vratio iz provoda, kako nezvanično saznajemo, nalazi se u kući svoje tetke i dalje je u šoku. Navodno je Ilija nedavno pokušao da stupi u kontakt sa bratom, i to putem pisma, ali mu Nikola nije odgovorio.

- Ne znam tačno, ali mislim da mu je Nikola tražio da mu pošalje neke stvari. Koliko znam, na pismo mu nije odgovorio, mladić je i dalje kod svoje tetke, pod stresom, prijatelji su uz njega. Trudimo se da sa Nikolom ne pričamo o tragediji, on će i bez toga stravičnu sliku u mislima nositi ceo život. On ne ide u svoju kuću, stvari iz nje su iznete, ali još uvek ništa nije očišćeno. Sve je u haosu, ništa nije sređeno. I on je dete, koje je preživelo pakao. Našao je porodicu mrtvu - kazala je rođaka Glišovića.

Foto V. Ilić

Prema najnovijim rezultatima istrage, Ilija je posle počinjenog krvavog pira, sav krvav lutao ulicama naselja u predgrađu Čačka. Bezbednosne kamere jedne firme snimile su ga u krugu ovog preduzeća kako se krije od policije, koja ga je iste večeri uhapsila na oko kilometar od kuće. Ono na šta ukazuju tragovi krvi je i da je kobne večeri, posle zločina, Ilija otišao i na groblje, i tu je grlio spomenik njegovog pokojnog prijatelja.

Advokat Vesović je dodao da će ovaj postupak, verovatno, trajati duže nego što je praksa, budući da je neophodno ispoštovati procedure vezane za psihijatrijsko i psihološko veštačenje Ilije.

Da podsetimo, članovi porodice Glišović mnogo pre zločina, u par navrata prijavljivali su nasilje koje su trpeli od strane mlađeg sina. On je bio hospitalizovan najpre u Opštoj bolnici Čačak, a potom i u klinici "Dr Laza Lazarević". Po izlasku sa lečenja, čačanski Centar za socijalni rad je ocenio da je trenutno bezbedan po porodicu i da ne postoji opasnost da bi mogao biti pretnja po okolinu.

Inače, zaštitnik građana, Zoran Pašalić je nakon ovog jezivog zločina pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Opšte bolnice i Centra za socijalni rad u Čačku.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZBODEN NOŽEM: Hoda Beogradom, moli prolaznike za pomoć

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!