MUŠKARAC UHAPŠEN ZBOG NASILJA: U opštini Savski venac napao advokata, njegovu ženu teško povredio

Tanjug

30. 05. 2022. u 19:04

PO nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za I.M.određeno je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je danas fizički napao advokata J.R. i njegovu suprugu S.R. u advokatskoj kancelariji u opštini Savski venac.

МУШКАРАЦ УХАПШЕН ЗБОГ НАСИЉА: У општини Савски венац напао адвоката, његову жену тешко повредио

Opština Savski venac, Foto N. Fifić

Osumnjičenom se na teret stavlja da je nakon kraće verbalne rasprave fizički napao i naneo lake telesne povrede advokatu J.R, a njegovoj ženi S.R. tešku telesnu povredu, zbog koje je ona hospitalizovana.

Osumnjičeni se tereti za krivično delo napad na advokata i on će povodom tih optužbi biti saslušan sutra u tužilaštvu.

Podsetimo, u organizaciji Advokatske komore Vojvodine, u Novom Sadu ispred zgrade suda, je 11. maja održano protestno okupljanje advokata, zbog, kako su istakli, brojnih nerešenih slučajeva napada na pripadnike ove profesije, od kojih je poslednji paljenje automobila advokata Dragana Konjevića iz Sombora.

Pred oko 200 okupljenih kolega, Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, istakao je da AKV može da vodi računa o nezavisnosti profesije, ali da ne može da se bavi otkrivanjem počinalaca krivičnih dela i fizičkom zaštitom advokata i njihove imovine.

BONUS VIDEO: UBISTVO U RAKOVICI: Iz vatrenog oružja usmrtio stanodavca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)