U SUDNICI ODGLEDAN SNIMAK: Kamere snimile Koljenšića pet minuta pre ubistva Bojovića

Novosti online

16. 05. 2022. u 14:31

U VIŠEM sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Ratku Koljenšiću, optuženom da je pomagao u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, kog je 29. aprila 2013. u centru Beograda likvidirao Saša Cvetanović, zvani Pit Bul.

У СУДНИЦИ ОДГЛЕДАН СНИМАК: Камере снимиле Кољеншића пет минута пре убиства Бојовића

Foto: M.A.

Sud je konstatovao da se na snimku vidi da je Koljenšić pet minuta pre ubistva izvukao ruku iz jakne. Prema optužnici, sumnja se da je Koljenšić tim potezom dao znak Cvetanoviću da sačeka.

- Samo sam se pozdravio i napustio lice mesta. Taj postupak nije značio nikakav znak. Nisam znao šta planira Cvetanović da uradi i delovalo mi je da je pod dejstvom alkohola - rekao je okrivljeni Koljenšić sudiji.

Njegov advokat Boris Marinović prigovorio je.

- Snimak direktno ne inkriminiše Koljenšića kao izvršioca krivičnog dela. Prigovaram video-zapisu iz procesnih razloga. Ne može se izvući zaključak koji tužilaštvo optužnicom izvlači. Očigledno je da okrivljeni Koljenšić nije pratio oštećenog Bojovića, jer bi znao za kamere i maskirao bi se. Kao što se vidi na snimku, on je toga dana bez maske i nije se skrivao, za razliku od Cvjetanovića koji je imao kapu na glavi - rekao je advokat Marinović.

Foto: Arhiva VN

Optužnica i sud u Beogradu

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a za učešće u njegovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem dvadesetak dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića.

Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Koljenšić je pomogao Cvetanoviću tako što je 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima u Ulici carice Milice pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Nikolu Bojović i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko 7 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Nikole Bojovića - navodi se u optužnici.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)