LAŽNI RAZNOSAČ HRANE ISPALIO 6 METAKA U ŽRTVU: U improvizovanoj teretani na Banjici brutalno likvidiran Luka Perenčević (28)

E. H.

09. 05. 2022. u 21:35

U beogradskom naselju Banjica, u ponedeljak oko 11.30, brutalno je likvidiran Luka Perenčević (28), navijač Fudbalskog kluba Rad, ali i stari znanac policije. Nepoznati napadač, koji je stigao na motoru, maskiran u dostavljača hrane jedne poznate firme, ispalio je u njega šest hitaca u improvizovanoj teretani u Bulevaru oslobođenja, kod broja 92.

ЛАЖНИ РАЗНОСАЧ ХРАНЕ ИСПАЛИО 6 МЕТАКА У ЖРТВУ: У импровизованoj теретани на Бањици брутално ликвидиран Лука Перенчевић (28)

Foto: Novosti

Prema priči očevidaca, ubica je ušao u teretanu, noseći u ruci prepoznatljivu torbu u kojoj se isporučuju pice i druga hrana. U tom trenutku Perenčević je sedeo na klupi. Napadač je tada zavukao ruku u torbu, ali umesto hrane, izvukao je pištolj sa prigušivačem i zapucao u radovca iz neposredne blizine. Zločinac je istrčao napolje i pobegao.

Smrtno pogođenom Perenčeviću u pomoć su priskočila trojica momaka, koja su se zatekla u teretani. Izneli su ga napolje i pozvali Hitnu pomoć i policiju. Lekari, koji su se vrlo brzo pojavili na mestu događaja, mogli su samo da konstatuju smrt.

Ubrzo je stigla policija, kao i dežurni zamenik višeg javnog tužioca, koji je rukovodio uviđajem. Inspetkori su uzimali izjave od očevidaca ubistava i drugih svedoka, a ispred zgrade gde se dogodio zločin okupio se veliki broj građana, ali i prijatelja ubijenog muškarca.

Proglašena je policijska akcija "Vihor", a pripadnici MUP pregledali su sva vozila, posebno motoriste, kao i vozače skutera, dostavljače hrane... Veruje se da je ubica imao najmanje dva pomagača. U detaljnijoj rekonstrukciji događaja pomoći će im i snimci sa kamera u okolini mesta zločina.

Inače, ubijeni muškarac odavno je poznat policiji, ali i žiteljima ovog dela Beograda. Navodno, reč je o dileru, koji je rasturao narkotike po Banjici, ali i okolini. Privođen je nekoliko puta. O njemu se dosta govorilo i na suđenju za ubistvo jedva punoletnog Filipa Lepojevića 5. septembra 2020. godine, koji je važio za njegovog saradnika.

Za likvidaciju Lepojevića u toku je sudski postupak u Višem sudu u Beogradu. Na optuženičkoj klupi su trojica braće Rakočević - Petar, Radovan i Uroš. Zločinu od pre godinu i po prethodio je sukob sa ubijenim Perenčevićem u jednom kafiću na Banjici.

- Petar je ispričao da je njegovog mlađeg brata Uroša nožem u leđa više puta ubo Luka Perenčević, a kad je on skočio da ga brani, i njega je isekao po šakama - čulo se u sudnici. - U Urgentnom centru nije smeo da kaže ko ih je napao, jer, kako je rekao: "Znao sam kim imam posla. Kad sam došao kući, posavetovao sam se sa ocem i sveštenikom i prijavio sam sve policiji. Inspektori su me savetovali da se sklonim, ali nisam mogao da odem, jer imam piljaru od koje živim, trudnu ženu i ćerkicu."

On je objasnio i da je narednih dana viđao "Luku Perenčevića, Lazara Kujundžića, Dejana Kovačevića, Filipa Lepojevića, Aleksu Đukanovića i Ivana Novića, kako autom obilaze i nadgledaju njegovu piljaru".

Do sukoba braće Rakočević i ekipe oko Luke Perenčevića došlo je ponovo tog 2. septembra 2020. Najdeblji kraj je izvukao osamnaestogodišnji Lepojević, koji je na mestu ubijen. Posle njegove sahrane zapaljene su piljara i cvećara, koje su u vlasništvu Rakočevića i njihove sestre.

- Petar Rakočević je u sudnici pričao i da je Perenčević vrbovao mlade po Banjici da za njega prodaju narkotike - navodilo se u izveštajima sa ovog suđenja. - Braća su se, navodno, tome suprotstavljala i govorila su mladima da se okrenu veri i ispravnim delima. Odvraćala su klince, iako su i sami pre desetak godina bili osuđivani za rasturanje narkotika. U sudnici su tvrdili da su se po izlasku iz zatvora okrenuli veri i ispravnom životu.

NASRTALI NA NOVINARE

OKUPLjENI prijatelji i saradnici Luke Perenčevića u ponedeljak su, dok je trajao uviđaj, ometali novinarske ekipe, koje su izveštavale o njegovom ubistvu. Prvo su verbalno napadali predstavnike medija, psovali ih, a potom su ih gađali kamenicama i flašama. U jednom trenutku situacija je bila toliko eskalirala, da su novinari, snimtelji i fotoreporteri zatražili i zaštitu od policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)