SVEDOK: PAPIĆ REKAO DA JE MILJKOVIĆ ŠTIĆENO LICE - U Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenju bivšem zameniku načelnika SBPOK

S. J. M.

14. 04. 2022. u 07:30

ZAMENIK načelnika SBPOK, Nevenko Marić, juče je svedočeći pred Višim sudom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića, rekao da mu je ovaj kazao: "Kako Marku Miljkoviću mogu da oduzmu blindirano vozilo, kad hoće da ga ubiju. On je štićeno lice."

СВЕДОК: ПАПИЋ РЕКАО ДА ЈЕ МИЉКОВИЋ ШТИЋЕНО ЛИЦЕ - У Вишем суду у Београду настављено суђењу бившем заменику начелника СБПОК

Goran Papić, Foto M. Anđela

Papiću se na teret stavlja trgovina uticajem i to da je naredio da se Marku Miljkoviću, optuženom da je organizator kriminalne grupe, mimo procedure vrati privremeno oduzeti blindirani automobil.

Marić je ispričao da je SBPOK tražio Miljkovića da ga ispita zbog pretnji jednom pripadniku MUP i da su mu javili da ga je interventna pronašla i da ga dovodi u policijsku stanicu.

- Otišao sam po njega i u gradskom SUP 45 minuta čekao da kolege završe ispitivanje, pa da ga preuzmem - ispričao je Marić.

- Zvao me je zamenik Papić dva puta i pitao: "Gde je lice", a u trećem razgovoru mi je rekao da kad budem sam sa Miljkovićem u autu da ga pozovem na "signal" i uključim spikerfon. Ja sam to i uradio. Nisam znao šta će reći, ali kad je kazao: "Obavite posao profesionalno i brzo i da ne traje duže od 15 minuta", shvatio sam da sa mnom priča, a da Miljkoviću šalje poruku "završiću ti SBPOK za 15 minuta".

Marić je rekao da Papić tad nije spominjao blindirano vozilo. Na pitanje branioca okrivljenog da je Papić u odbrani naveo da se čudio što ga je Marić stavio na spikerfon, svedok je odgovorio da je zaista bilo tako:

- Zamenik je naredio i da posle ispitivanja, Miljkovića vratimo i ostavimo ispred zgrade gradskog SUP. Po završetku ispitivanja trebalo je samo da ga ispratimo do kapije, a mi smo ga taksirali. Kada sam Miljkovića vozio u SBPOK, a posle razgovora sa Papićem, pozvao me Milenko Munižaba i rekao da oduzeto vozilo mora ili treba da mu se vrati.

Foto: N. Skenderija

Rekao sam da sa vozilom nemam ništa, da ga nisam ni oduzeo i da ga sigurno neću vraćati.

Zašto je Munižaba mene zvao i zašto je mislio da ja nešto imam sa tim vozilom ne znam.

Juče je svedočio i Munižaba, tada načelnik UKP za Beograd, koji je kazao da je automobil vraćen Miljkoviću, jer je bio "čist", što znači da pregledom u njemu nije nađeno oružje ili droga i da je registrovan. On je kazao da tada nije znao za sumnje operativaca da možda kubikaža ne odgovara i da se dodatno proveri, kao i da je za tu njihovu službenu belešku saznao kasnije u tužilaštvu.

POZIV I ZA STEFANOVIĆA

BRANILAC Papića, Branislav Tapušković tražio je od suda da se kao svedok ispita i Marko Miljković, da kaže da li se i sa kim dogovarao da bude pušten. Tužilac je bio protiv. Inače, na sledeći pretres će biti pozvani da svedoče bivši načelnik Drugog odelenja UKP Zoran Kovačević, pomoćnik direktora policije Dejan Kovačević, bivši direktor policije Vladimir Rebić i ministar vojni Nebojša Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!