OTAC UBIJENOG MILEUSNIĆA ZA "NOVOSTI": Po prvi put nije došao na zakazani pretres sa razlogom

J. D. Lj.

27. 01. 2022. u 11:52

U APELACIONOM sudu u Beogradu u četvrtak je održana sednica po žalbama na prvostepenu presudu Neđeljku Đuroviću (32), koji je osuđen na 30 godina zatvora jer je, 27. januara 2019. godine, u Beogradu, nožem izbo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24), koji je usled zadobijenih povreda ubrzo preminuo.

ОТАЦ УБИЈЕНОГ МИЛЕУСНИЋА ЗА НОВОСТИ: По први пут није дошао на заказани претрес са разлогом

Foto: Z. J. M.

Đurovićev pravni tim uložio je žalbu na presudu, a otac ubijenog Miloša - Goran Mileusnić, za "Novosti" kaže:

- Ne znam na šta se žali. Na to što mi je ubio dete?

Posle razmatranja žalbi, Apelacioni sud doneće odluku. Može da potvrdi prvostepenu presudu ili je preinači, odnosno ukine ili pak naloži novo suđenje.

Otac ubijenog studenta nikada nije izostao ni sa jednog suđenja. Ali, u četvrtak nije došao u Apelacioni sud:

- Znam da je za zakazana sednica Apelacionog suda na donetu presudu i prvi put nisam došao na zakazani pretres - kaže, za "Novosti", Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša. - Na groblju smo porodica, prijatelji i ja, jer je trogodišnjica otkako smo izgubili naše dete. Ništa nam Miloša neće vratiti, ali verujem u srpsko pravosuđe da će ispravno postupiti i kazniti onog ko nam je oduzeo svetlost našeg života.

Nesrećni otac, priseća se da je tog 27. januara 2019. bio kod kuće kada ga je prijatelj pozvao i rekao: "Jesi li čuo, Miloš ti je ubijen?!"

- Taj dan nikada neću zaboraviti - kaže Goran. - Posle toga kreće borba na sudu koja pojačava rane i produbljuje ih. Svaki odlazak na ročište bio je kao da mi ponovo ubijaju dete. Sećam se da sam na prvom ročištu prvi put video ubicu mog sina. Uneo mi se u lice i rekao: "Šta je bilo!?" U tom momentu osećao sam se kao da sam i ja mrtav. Nisam mogao da se pomerim. A Neđeljko je bio bezosećajan i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Dobio je 30, a ja nisam zadovoljan, jer ni 40 godina robije ne može da opravda ono što je uradio. Sve osim doživotnog zatvora je njegova privilegija.

UTVRĐENA KRIVICA

VIŠI sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. da je Neđeljko Đurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrđeno da je Đurović izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga.

- Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem - rekla je sudija Nataša Albijanić prilikom izricanja presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna