LISICE I POLICAJCU: Nova hapšenja zbog ranjavanja novinarke Olivere Lakić u Podgorici 2018. godine

S. Đ.

16. 12. 2021. u 06:50

PRIPADNIK Uprave policije Crne Gore Darko Lalović i Nikšićanin Branislav Karadžić uhapšeni su zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je organizovala ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

ЛИСИЦЕ И ПОЛИЦАЈЦУ: Нова хапшења због рањавања новинарке Оливере Лакић у Подгорици 2018. године

Mesto napada na Oliveru Lakić, Foto Vijesti

To su, za "Novosti", potvrdili izvori iz istrage, koji dodaju da, prema operativnim podacima, osumnjičeni važe za osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu. Njihovo hapšenje nije posebno komentarisao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, čije tužilaštvo je zaduženo za istragu o ovom slučaju.

- Novinari su od ovog tužilaštva zaštićeni našim proaktivnim radom i praćenjem onih sredina u kojima mogu biti ugroženi, što je bio slučaj i sa Lakićevom. Nikome, pa ni policajcu koji je uhapšen, ne treba stavljati na teret ništa dok se ne dokaže. Da li je on bio član neke kriminalne grupe i imao druge zadatke ili prema Oliveri Lakić, to ćemo utvrditi u istrazi - kazao je Katnić.

Foto Vijesti

Lalović je, prema pouzdanim saznanjima, bio zadužen za bezbednost bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Upitan kako novinari da se osećaju sigurno ako je jedan od osumnjičenih u slučaju ranjavanja Olivere Lakić upravo pripadnik policije, koordinator službi bezbednosti i vicepremijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović kaže - nikako!

- Kako mogu novinari da se osećaju sigurno kada 20 godina nemamo epilog ubistva Duška Jovanovića - zapitao je Abazović. Lakićeva, koja je i pre devet godina takođe napadnuta ispred svog stana, ranjena je 8. maja 2018. u desnu potkolenicu i ubrzo nakon toga primljena u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!