SIPA U GRADIŠCI JURI STRAHINJINOG UBICU: Lovrenović blizak vrhu srpskog podzemlja

E.V.N.

11. 11. 2021. u 10:49

SIPA u Gradišci traga za Milivojem Lovrenovićem, za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

СИПА У ГРАДИШЦИ ЈУРИ СТРАХИЊИНОГ УБИЦУ: Ловреновић близак врху српског подземља

Foto: Z. Jovanović/Instagram

Lovrenović godinama važi za čoveka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja. Operativno policija ga je dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, ali ni za jedno nije procesuiran.

Lovrenović je vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradišci. Najpoznatiji je kafe bar "Kajak klub" na obali reke Save, kao i splav "Archangel". 

Foto: Printskrin

Milivoje Lovrenović

U javnosti se poslednji put pominjao u decembru prošle godine nakon što je, slaveći rođenje unuka, nasred ulice pucao u vazduh iz dva pištolja. Snimak je dospeo na društvene mreže pa je policija za Lovrenovićem raspisala potragu. Naknadno se sam javio policiji i ubrzo je pušten na slobodu.

Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci, ali i nakon što je usred bela dana u martu 2014. u kafiću na obali Save pretukao Milana Vujičića zvanog Vujka, lokalnog kriminalca koji je ubijen u oktobru 2015. godine.

Policija je Lovrenovića saslušavala u vezi sa tim ubistvom, ali zvanično nikada nije bio osumnjičen za taj zločin, niti je ubistvo rasvetljeno. Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim delima.

BONUS VIDEO:

NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Suprug Zoran stigao na ročište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove