ZAPLENJENI DRONOVI, EKSPLOZIV I PROTIVTENKOVSKO ORUŽJE: Policija uhapsila pet Albanaca osumnjičenih za terorizam

D. Z.

10. 10. 2021. u 21:39

POLICIJSKA uprava za borbu protiv terorizma uhapsila je pet osoba osumnjičenih da su pripremale terorističke akcije i posedovale ilegalno oružje, zbog čega će im biti određena mera pritvora.

ЗАПЛЕЊЕНИ ДРОНОВИ, ЕКСПЛОЗИВ И ПРОТИВТЕНКОВСКО ОРУЖЈЕ: Полиција ухапсила пет Албанаца осумњичених за тероризам

Foto Arhiva VN

-Ovo su večeras naveli elektronski mediji na Kosovu pozivajući se na saopštenje Specijalnog tužilaštva u Prištini koje navodi da je policija tokom racije pronašla eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje.

Kako se navodi iz tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni za krivično delo "uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva" ali se u saopštenju ne navodi ko su uhapšene osobe, odakle su, gde su uhapšene, i na kojoj lokaciji je pronađeno oružje.

Pojedini prištinski mediji naveli su takođe da se radi o grupi Albanaca, radikalnih islamista koji su planirali terorističke napade na KiM jer su iz grupe od pet članova, dvojica ranije hapšena kao deo radikalne islamske grupe.

Još uvek nije jasno da li je ta grupa bila deo ili je imala veze s ISIS-om ili drugim terorističkim organizacijama , ali će Specijalno tužilaštvo podneti zahtev za zadržavanje pet pritvorenih osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna