"JASMINA TI JE MRTVA": Majci nesrećne žene bivši zet saopštio najstrašnije vesti

S. KOSTIĆ

10. 09. 2021. u 22:53

KAO i svakog jutra, moja ćerka je juče u 5.20 iz Beške krenula na posao u Novi Sad. Ni slutila nisam da tamo nije stigla, sve dok me na telefon nije pozvao bivši zet Zolika i rekao: "Jasmina ti je mrtva" - kaže, za "Novosti", Božica Markov (74), majka ubijene Jasmine Holik (47), samo nekoliko sati posle jučerašnjeg zločina za koji je osumnjičen njen bivši zet.

ЈАСМИНА ТИ ЈЕ МРТВА: Мајци несрећне жене бивши зет саопштио најстрашније вести

OSUMNjIČEN Zolika Holik, Foto Fejsbuk

Niko od komšija tog jutra nije ni video šta se desilo u Ulici devet Jugovića u Beški, gde je Zolika Holik (49) udario automobilom Jasminu, a zatim njeno beživotno telo stavio u automobil i preneo ga u svoju kuću u Ulici Branka Radičevića. Zolika, koji je, posle tašte, i policiju sam obavestio da je usmrtio svoju bivšu ženu, uhapšen je odmah i on se tereti za krivično delo teško ubistvo. Određeno mu je zadržavanja do 48 časova, a zatim će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Tuga i bol u porodičnoj kući Markov, gde je Jasmina poslednje dve godine živela sa roditeljima i sinom Sinišom (23).

- Kada nam je rekla da ne želi više da živi sa Zolikom, mi smo je prihvatili. Sa njim je bila 24 godine u braku, ali nije mogla više da trpi to maltretiranje, naročito kada bi popio - priča majka nesrećne žene i dodaje da su se njena ćerka i bivši zet nekoliko puta razilazili i mirili, sve dok Jasmina nije rešila da zauvek prekine kontakt sa Zolikom. -

ISTRAGA Ulica u kojoj je žena udarena autom, Foto S. K.

Nije dolazio kod nas, ali smo znali da je zove, a čak je počeo i da je uhodi. Unuk Siniša mu je više puta je rekao da ostavi njegovu mamu na miru, alu mu je otac stalno govori da neće. I nije dok je nije ubio.

ŽRTVA Jasmina Holik, Foto Arhiva

Ništa juče ujutru nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija. Čak je i Jasminin sin samo sat vremena nakon zločina otišao na posao, ne sluteći da mu je mama ubijena.

- Zolika je nju sačekao tri kuće dalje od naše. Šta se onda desilo, to on zna - kaže Božica i dodaje da na mestu zločina nema nikakvih tragova nasilja, ali ni kočenja.

I komšije iz ulice sa kojima je Jasmina odrasla znaju da je imala problema sa Zolikom, ali svu kažu da je bila veoma vredna.

- Njen svet su bila njena deca, ima stariju ćerku od 26 godina, ona je udata i ima dvoje male dece.

Sin joj je pred ženidbom. Njeni roditelji imali su samo nju, i bar su im sada ostala njena deca - kaže jedna od komšinica iz ove ulice, koja ne želi da joj ime spominjemo.

BOL Božica Markov, Foto Arhiva

BEZ PRIJAVE ZA NASILjE

MAJKA ubijene Jasmine tvrdi da je njen bivši zet Zolika godinama fizički i psihički maltretirao njenu ćerku, ali nijednom ga ona nije prijavljivala policiji za porodično nasilje. To je "Novostima" i potvrđeno iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna