BOĆA ORGANIZOVAO NAPAD NA GORANCA? Traga se za još jednom osobom, čiji identitet MUP utvrđuje

Lj. P. - Z. U.

09. 09. 2021. u 08:33

PO nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak raspisao je juče poternicu za Daliborom Bogdanovićem Boćom (42) i Danielom Janjošom (33) zbog sumnje da su 2. septembra ove godine počinili teško ubistvo na podmukao način.

БОЋА ОРГАНИЗОВАО НАПАД НА ГОРАНЦА? Трага се за још једном особом, чији идентитет МУП утврђује

Mesto gde su se posvađali rođaci / Foto N. Karlić

Pored toga što ih terete za zločin, protiv njih je pokrenuta istraga i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema saznanjima "Novosti", policija traga za još jednom osobom, čiji se identitet utvrđuje, jer je njegov DNK pronađen u automobilu "pežo partner" iz kog je 2. septembra oko 21.20 pucano u Cankarevoj ulici broj 8 u Novom Sadu, kada je ubijen Uroš Stefanović (27), a lakše ranjen Goran Kovačević Goranac (47).

Novosadsko tužilaštvo je juče saopštilo i da je završilo predistražni postupak za ubistvo Stefanovića i ranjavanje Kovačevića. Zatraženo je i da se okrivljenima odredi pritvor.

ŽRTVA Uroš Stefanović, Foto Privatna arhiva

Uroš Stefanović

- Postoji sumnja da je Bogdanović podstrekavao i organizovao napad na Kovačevića, koji je, prema prvim rezultatima istrage, bio prava meta napada - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - U automobilu, koji je korišćen u oružanom napadu, a koji je kupljen pre nekoliko meseci u Inđiji, pronađeni su i njegovi biološki tragovi. U autu je, kako je utvrđeno, bio i Janjoš, ali i još jedna, zasada nepoznata osoba. Na njenom identitetu se radi.

I dalje se u javnosti vrlo malo zna oko mogućeg sukoba između Bogdanovića i Kovačevića, koji su, inače, zajedno na optužnici za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave maja 2017. godine. On im je tada, kako se nagađalo, bio zajednički neprijatelj koga su sumnjičili da je ubio Teodoru Kaćanski i ranio Kovačevićevog šuraka Nika Uskokovića.

Foto: PRivatna arhiva

Dalibor Bogdanović Boća

Bogdanović, inače bivši policajac, čak četiri puta je bio meta nepoznatih napadača. Ranjavan je, a ispod njegovog automobila bila je postavljena i eksplozivna naprava. Preživeo je detonaciju, ali je ostao invalid. Prema rečima njegovih prijatelja: "Boća je sumnjao da mu Goranac radi o glavi"! Ipak, šta je tačno uzrok svih ovih dešavanja znaće se posle sprovedene istrage.

TUŽILAC SE ŽALI ZBOG SNAJPERA

OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu uložiće žalbu Krivičnom vanraspravnom veću Osnovnog suda zbog odluke sudije za prethodni postupak da se Slobodan Milutinović, zvani Snajper, brani sa slobode. Policija je tokom pretresa njegovog stana, tokom akcije posle ubistva u Cankarevoj ulici, pronašla pištolj bez dozvole i privela njega i suprugu Tamaru. Posle saslušanja, tužilac je za Milutinovića zatražio pritvor do 30 dana, ali je postupajući sudija odlučio drugačije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri