CRNA STATISTIKA: prošle godine 100 ljudi poginulo zbog pijanih vozača

Tanjug

04. 09. 2021. u 00:10

ALKOHOL je uz prebrzu vožnju najčešći faktor koji utiče na događanje najtežih saobraćajnih nezgoda, rekao je večeras u Beogradu Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

ЦРНА СТАТИСТИКА: прошле године 100 људи погинуло због пијаних возача

Depositphotos

On je naveo da je prošle godine na našim putevima u sudarima u kojima su učestvovali vozači pod dejstvom alkohola, smrtno stradalo 100 ljudi. Ove godine je već otkriveno i iz saobraćaja isključeno više od 32.000 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.

- Zbog toga ćemo u narednom periodu prioritet u radu staviti na otkrivanje vozača koji vozilom upravljaju u alkoholisanom stanju - istakao je Vida tokom obeležavanja 15 godina kampanje Apatinske pivare pod nazivom "Kad pijem ne vozim".

Naglasio je da su večernji i noćni sati, period dana kada policija sprovodi akcije koje se odnose na otkrivanje ovakvih vozača.

- Baš zato nam je veoma značajna donacija u vidu fluorescentnih zaštitnih prsluka koju smo dobili od Apatinske pivare, jer je bitno da policajci budu vidljivi a svetloodbojni prsluci upravo tome služe - rekao je on.

Donacija od 600 prsluka je pripadnicima saobraćajne policije uručena povodom 15 godina kampanje "Kad pijem ne vozim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UHAPŠENA ŽENA KOJA JE IZBOLA MUŽA: U kući u Velikoj Moštanici nanela mu teške povrede