VEŠTAK RAZVLAČI PROCES? Uzavrele strasti, prepucavanja i prozivke na suđenju Zoranu Marjanoviću - on mirno posmatrao ceo haos!

J. D. LjUTIĆ

16. 04. 2021. u 22:07

UZAVRELE strasti, prepucavanja i prozivke obeležile su u beogradskom Višem sudu nastavak suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović.

ВЕШТАК РАЗВЛАЧИ ПРОЦЕС? Узавреле страсти, препуцавања и прозивке на суђењу Зорану Марјановићу - он мирно посматрао цео хаос!

Foto: Z. Jovanović

Najglasniji su bili advokati odbrane, koji su zbog "pristrasnosti i nestručnosti" zahtevali da se iz predmeta izuzme sudski veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević, što je sud - odbio.

Veštak je za govornicom gotovo sat ponavljao sve ono što je u više navrata već rekao pred sudom, vezano za zabeležene signale Jeleninog i Zoranovog telefona. Napomenuo je i to da ne može tačno da rekonstruišše kretanje Marjanovića, ali s druge strane, da je, za 26 minuta, koliko je, kako je rekao, Zoranu bio isključen telefon, "morao da se sretne sa Jelenom".

Na to je reagovao advokat Nikola Dumnić, jedan od Marjanovićevih branilaca:

- Stav odbrane je da je veštak pristrasan i da ovde izigrava Šerloka Holmsa. Zatrpava nas podacima danima i mesecima, a izbegava konkretno da se izjasni. Konkretno, nije jasno kako veštak kaže da ne može da rekonstruiše Zoranovo kretanje, a tvrdi da se u 26 minuta morao sresti sa Jelenom.

I drugi Marjanovićev branilac, advokat Veljko Delibašić, takođe je reagovao navodeći da je u sud stigao izveštaj "Telekoma", koji je suprotan navodima veštaka i u kom se navodi da bi isključivanje telefona moralo da bude registrovano.

OPTUŽENI SMIRENO POSMATRAO

SVE vreme dok je trajala drama u sudnici, Zoran Marjanović sedeo je mirno na optuženičkoj klupi, ne reagujuću i posmatrajući šta se događa. On se tereti da je 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, usmrtio suprugu Jelenu, dok je u neposrednoj blizini bila i njihova maloletna ćerkica. Od početka, Marjanović negira ubistvo, a u sud dolazi sa slobode, jer mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

- Moram da priznam da je izveštaj "Telekoma" malo manjkav i da nalaz ne odgovara svetskim standardima - priznao je veštak.

Ipak, najglasniji u sudnici je bio advokat Stefan Jokić, takođe Marjanovićev branilac, koji je onda zatražio reč:

- Ovakvo izlaganje veštaka samo razvlači proces - rekao je Jokić. - Reč je o izbegavanju suštine i ponavljanju stvari. Veštak osim što ne govori istinu, još je i bahat, pristrasan, a njegov nalaz je nejasan, nepotpun, pogrešan i protivrečan. On nema dovoljno znanja i radi u korist policije i tužilaštva.

Sa Jokićem su se složili svi branioci, zatraživši da Vasiljević bude izuzet iz predmeta:

- To nije istina i nisam pristrasan - kazao je veštak.

Sud je, ipak, odbio predlog odbrane o izuzeću veštaka Vasiljevića i prekinuo pretres. Sledeće suđenje zakazano je za 16. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?