NOVOSTI "SAZNAJU": Dejanu osumnjičenom da je sekirom ubio oca kod Kruševca izrečena mera bezbednosti

S. Babović

15. 04. 2021. u 20:31

DEJANU I. (46) iz Kruševca okrivljenom da je 28. decembra, 2020.godine sekirom usmrtio svog oca Stanislava (71) u selu Slatina kod Kruševca izrečena je mera bezbednosti - obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, saznaju “Novosti”.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Дејану осумњиченом да је секиром убио оца код Крушевца изречена мера безбедности

Foto: Privatna arhiva

Ovu odluku doneo je Viši sud u Kruševcu zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo.

Krvava drama odigrala se u dvorištu vikendice u kojoj je u selu Slatina boravio okrivljeni. Kako se pretpostavljalo, otac i sin su se prvo verbalno sukobili u trenutku dok su zajedno cepali drva. Krvavi tragovi na licu mesta neposredno su ukazivali na razmere udaraca, koje je sin ocu naneo sekirom po glavi.

- Taj čovek (Dejan) počeo je da nešto duže boravi u vikendici, kada je počela epidemija virusa korona - ispričali su meštani za “Novosti”. - Neko je pričao da je ostao bez posla, neko da se razveo, da je imao problema.

U poslednjih 9 godina, u Rasinskom okrugu ,ubistvo Stanislava I, nije,na žalost, jedini slučaj ubistva roditelja. U selu Vratare kod Kruševca, Milivoje Đ. (58)preminuo je nakon što mu je sin Bojan,u to vreme u 31-oj godini života,teslom smrskao lobanju. Tog julskog dana 2012. godine, posvađali su se oko traktora. Nesrećni Milivoje preživeo je nekoliko sati nakon nanošenja teških telesnih povreda i izdahnuo je u Kliničkom centru Niš.

Samo mesec dana ranije, Rade S. (41) je ubio oca Živorada (62) u selu Stragari kod Trstenika. Ispalio je više hitaca,ali je u komšiluku i u okruženju predočeno “Novostima” da je otac imao problema sa alkoholom, kao i da je neretko maltretirao suprugu i sina.

Bojan J. (40) je u februaru 2018.godine nožem zaklao majku Borku (56)u selu Pepeljevac kod Kruševac. Prethodno se godinama lečio zbog psihičkih problema. Proglašen je neuračunljivim, poslat je na psijihijatrijsko lečenje. Upravo će u bolnici do daljeg biti i sada okrivljeni Dejan Ivanović.

- Protiv okrivljenog je produžen pritvor,koji će trajati do upućivanja u zdravstvenu ustanovu u kojoj će se izvršavati izrečena mera bezbednosti - predočeno je “Novostima” u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna