KORISTIO APLIKACIJU ZA ZABAVU I DRUGE MODELE TELEFONA: Evo kako je odbrana Zorana Marjanovića osporavala iskaz veštaka

Z. U.

30. 03. 2021. u 20:12

SUDSKI veštak Dragomir Vasiljević, koga je tužilaštvo angažovalo u slučaju ubistva Jelene Marjanović, još prošle godine je izneo podatke koje je odbrana optuženog Zorana Marjanovića osporavala.

КОРИСТИО АПЛИКАЦИЈУ ЗА ЗАБАВУ И ДРУГЕ МОДЕЛЕ ТЕЛЕФОНА: Ево како је одбрана Зорана Марјановића оспоравала исказ вештака

Foto: K. Mihajlović

Sada se pojavio i izveštaj mobilnog operatera, koji će, po svemu sudeći, veštačenje da “baci u vodu”!

Naime, Vasiljević je sam priznao da je veštačenje bilo izuzetno teško i komplikovano, posebno kada je reč o pozicioniranju aktera događaja i signala njihovih mobilnih telefona.

- Signal mobilnog telefona Jelene Marjanović bazna stanica je poslednji put registrovala u 16 časova, 56 minuta i 52 sekunde - rekao je veštak. - Telefon Zorana Marjanovića nije bio aktivan u intervalu od 16 časova, 38 minuta i 35 sekundi, do 17 sati, četiri minuta i 28 sekundi. Na osnovu svih parametara moje je mišljenje da je njegov telefon bio ili isključen ili je bio na "avio-modu".

Vasiljević se i ogradio navodeći da je veštačio samo nasip, kao i deo od nasipa do kanala, ali ne i suprotnu stranu, koja ide ka Dunavu. U tom delu, kako se čulo, nijedna bazna stanica ne može da "hvata" signal. Iz svega što se rečeno proizilazi da, ukoliko je Marjanović bio u tom delu, ka reci, signal njegovog telefona nije mogao ni da bude "uhvaćen", jer tu postoje "rupe".

- Marjanovićev telefon bazne stanice, koje pokrivaju nasip, posle 17.04 registrovale su više puta - naveo je Vasiljević. - Najmanje pet poziva je bilo upućeno Jeleni Marjanović i to je zabeleženo u njenoj komunikaciji. Brata Miloša je pozvao oko 17.17 i taj razgovor je trajao tridesetak sekundi.

Jelena Marjanović usmrćena sa devet udaraca u potiljak

- Kolega Vi me nekoliko puta pitate jedno isto pitanje na koje Vam ja svaki put dajem isti odgovor. Zoranov telefon je bio ugašen i ja stojim pri tome, ako želite podnesite pisanu primedbu na moj rad i ja ću odgovoriti na nju - naveo je veštak Vasiljević.

Takođe veštak je u svojim odgovorima naveo i da se jasno može zaključiti prema veštačenju baznih stanica, ali i prema kamerama koje su pregledane, da su Zoran i Jelena kobnog dana na nasip u Crvenki došli zajedno.

Advokati odbrane su osporavali pisani nalaz, kako je rečeno, i zbog aplikacije i softvera na telefonu pomoću kojih je rađeno veštačenje, a koji nisu akreditovani. Pored toga, veštačenje je rađeno na različitom modelu mobilnog, od onih koji su koristili Jelena i Zoran Marjanović.

- Njegovi zaključci su neprihvatljivi, jer je veštačio na osnovu programa koji nije akreditovan, dve godine od događaja i besplatnom aplikacijom, koja služi za zabavu - rekao je advokat Nikola Dumnić. - U nalazu i sam kaže da nije mogao da utvrdi ni putanju, ni brzinu kretanja Zorana Marjanovića. On je izneo samo hipotetičku pretpostavku da su mogli da se ukrste putevi Jelene i Zorana u kritično vreme, ali ne i da se to zaista dogodilo.

Odbrana sada ima i izveštaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog veštaka.

Foto Instagram

 

U izveštaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namerno isključenog aparata bilo zabeleženo na mreži.

Podsetimo, Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. godine, a njeno telo nađeno je u kanalu kod nasipa Crvenka u Borči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)