NASTAVLJENO SUĐENJE "VRAČARCIMA" : Krili pare u korpi sa prljavim vešom

Z. Uskoković

17. 04. 2024. u 15:36

SUĐENjE organizovanoj kriminalnoj grupi "vračarci", u Specijalnom sudu u Beogradu, nastavljeno je izvođenjem pisane dokumentacije, odnosno zapisnika o pretresanju stanova i potvrda o privremeno oduzetim predmetima od pripadnika kriminalne grupe, među kojima je nekoliko desetina mobilnih telefona, oružje, municija, novac i nakit.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ВРАЧАРЦИМА : Крили паре у корпи са прљавим вешом

Hapšenje članova grupe, Foto Printsrin MUP

Tokom pretresa stana Nikole Vušovića, koji je u bekstvu, a koji je označen kao jedan od vođa ove kriminalne grupe, u Njegoševoj ulici u Beogradu, pronađena je i oduzeta određena dokumentacija, kao i mobilni telefoni. U kući optuženog Rajka Topića i njene žene u Banatskom Karađorđevu, kako je prikazano na fotografijama, nađena je velika količina novca, i to u korpi za veš, komodi u kupatilu, spvaćoj sobi i u jednoj ženskoj torbici.

- U jednoj kući smo živeli žena i ja u drugoj njeni, to je njena kuća i ne znam zašto je tamo vršen pretres - tvrdio je Topić. - Nešto je moje, tih 28.000 evra pronađenih u kupatilu, bilo je ukupno 40.000 ali sam 12.000 evra uzeo jer smo žena i ja počeli da pravimo montažnu kuću. Taj novac nam je dao njen deda.

Na pitanje predsednika veća sudije Svetlane Aleksić, zbog čega onda taj novac nije držao u svojoj kući, rekao je da mu tamo nije bilo bezbedno. U nastavku  pretresa prikazan je veći broj pisanih dokaza.

Po završetku, branioci optuženih zatražili su da se njihovi klijenti puste da se brane sa slobode. Posle većanja, doneta je odluka da se samo Stevanu Mandariću ukine pritvor uz meru napuštanja boravišta i obaveznog javljanja u policijsku stanicu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) tereti "Vračarce" za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Na optuženičkoj klupi je 28 od 45 okrivljenih. Deo je u bekstvu, a ostatak služi ranije izrečene kazne po evropskim zatvorima. Kao vođe ove kriminalne grupe, pored Vušovića, a prema tvrdnjama TOK su i Uroš Piperski ( robija u Portugalu) i Radoje Zvicer (u bekstvu).

"Vračarci" su okrivljeni za smrt Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađa i Aleksandra Šarca, kao i za pokušaje likvidacija Lazara Vukićevića ( za otmicu i njegovu smrt optuženi su pripadnici Belivukove grupe), Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića u pritvoru u Bijelom Polju.

Nastavak suđenja zakazan je za 9.maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave