NISAM IH VIDEO U MRAKU NA KOLOVOZU: Okrivljeni za udes u Surčinu kada je stradala majka 8 dece izneo odbranu u sudu

S. J. M.

08. 02. 2024. u 16:13

PRIZNAJEM da sam vozio i udario ljude, ali nisam to sa umišljajem uradio. Ovo je na današnjem suđenju rekao Vujadin Damjanović (50), okrivljeni za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, jer je krajem februara prošle godine u Surčinu vozeći džup, udario bračni par Nikolu Đokića (58) i Svetlanu Kovačević (54). Žena je od zadobijenih povreda tri dana kasnije preminula, a muž je preživeo, iako, teško povređen. Ona je bila majka osmoro dece.

НИСАМ ИХ ВИДЕО У МРАКУ НА КОЛОВОЗУ: Окривљени за удес у Сурчину када је страдала мајка 8 деце изнео одбрану у суду

Foto: Društvene mreže

Damjanović je danas u sudu ispričao da je tog 24. februara došao na posao u svoju firmu da ofarba nameštaj, koji su pripremili njegovi zaposleni. Kaže da je nameravao da ostane celu noć da završi taj posao i da je popio četiri ili pet piva.

- Pozvala me vanbračna supruga, uplakana, jer je njena majka mesec dana ranije operisana od raka i stigli su rezultati, koji su bili loši. Moj brat je umro od kancera, 10 dana ranije smo ga sahranili i svi smo bili pod stresom. Molila me je da idemo svi kod njene majke i ja sam seo u kola oko 18 časova i krenuo ka Vidikovcu, gde tašta živi. Vozio sam polako i ja te ljude zaista nisam video u mraku na kolovozu. Kada sam osetio udar, stao sam, prišao čoveku i pomogao mu da se pridigne, a onda i ženi da je okrenem na bok - ispričao je Damjanović.

On je kazao da su tada naišla kola iz kojih je izašla žena i vikala - "ja sam svedok" i da se okupilo još ljudi.

- Vikali su i ja sam se uplašio da će me napasti, pa sam se povukao ka svojim kolima, zvao telefonom verenicu i čekao policiju. Nisam verovao da ih nisam video i ja i sada stalno o tome razmišljam. Izjavio bih duboko saučešće porodici poginule Svetlane i veoma mi je žao što se sve desilo i što je preminula - kazao je okrivljeni Damjanović.

On je odgovarajući na pitanja rekao da je vozio sa oborenim svetlima, jer je ulica prometna i ima vozila koja idu u susret. Naveo je i da nije siguran i da se od šoka ne seća da li mu je neposredno pre sudara nailazilo vozilo u susret i da li je ispred njega bilo neko vozilo.

- Vozio sam ravno, jer je tu pravac, između 40 i 50 kilometara na sat, bliže sredini kolovoza. Nisam pravio nagle pokrete volanom. Tu nema razdelne linije na kolovozu i nema osvetljenja. Samo sam stao posle udarca u pešake, nisam kočio pre nezgode, jer ih nisam video. Bili su u tamnoj odeći, sivoj i crnoj - kazao je okrivljeni.

Na pitanje sudije rekao je da je zvao Urgentni centar da vidi kako su, ali nije išao do njihove kuće, jer se plašio, a onda mu je određen i pritvor u kojem je bio pet meseci.

Njegov advokat Dejan Grujić kazao je da odbrana osporava pravnu kvalifikaciju dela u optužnici, da smatra da nije bilo umišljaja i da se može raditi o svesnom nehatu.  Branilac je kazao i da se u Damjanovićevom automobilu automatski pale i gase duga i kratka svetla, na šta će ukazati i veštak.

PRVO REKAO DA IDE DA LEGNE

NA pitanje svog branioca Dejana Gajića zašto je u istrazi u tužilaštvu pre godinu dana rekao da je te večeri hteo da što pre dođe kući i legne da odmori, a sada ispričao drugačije da je krenuo kod tašte, Damjanović je odgovorio da je hteo da zaštiti nevenčanu suprugu.

- Nisam želeo da je uvlačim u ovaj slučaj, jer je bila u teškom periodu zbog bolesti majke - kazao je okrivljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu