JASMINA ZA UBISTVO MUŽA DOBILA SAMO TRI GODINE: Ovo je razlog presude

S. J. M.

01. 02. 2024. u 13:28

JASMINA Bajović i nakon ponovljenog suđenja osuđena je na istu kaznu od tri godine zatvora zbog ubistva muža Milorada u Surčinu u novembru 2021. godine. Viši sud u Beogradu oglasio ju je krivom za ubistvo na mah.

ЈАСМИНА ЗА УБИСТВО МУЖА ДОБИЛА САМО ТРИ ГОДИНЕ: Ово је разлог пресуде

Foto Fejsbuk

Kako je navedeno u ovoj prvostepenoj presudi, zločin je počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ali svesna svog dela. Tokom postupka je utvrđeno da je Milorad stalno bio pijan i godinama maltretirao i vređao suprugu.

U obrazloženju presude rečeno je da je tog dana Milorad došao po podne kući pijan i ošamario Jasminu u hodniku dok je lepila tapete.

- Najmlađi sin ga je tada odvojio i odveo u dnevnu sobu. Milorad joj je potom udario još dva šamara, kada mu je rekla da hoće da se razvede, pa ga je sin opet odvojio i otišao da se istušira, a Jasmina je otišla u kuhinju da sinu spremi da jede. Milorad je iz dnevne sobe nastavio da je vređa i provocire, pa je ona ušla i rekla mu da prekine. On je ustao i krenuo ka njoj i tada ga je ubola u grudi. Nanela mu je tešku telesnu povredu opasnu po život od koje je sat i po vremena kasnije preminuo u bolnici - kazala je sudija.

Dok je slušala sudiju kako čita iz presude šta se desilo, Jasmina se rasplakala.

Inače, kazna za ubistvo na mah je od 1 do 8 godina zatvora i sudija je prokomentarisala da su joj zbog olakšavajućih okolnosti izrekli kaznu bliže minimumu, a odbrana i tužilaštvo imaju mogućnost žalbe Apelacionom sudu, koji će na kraju proceniti da li je odgovarajuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave