PRIPREMNO ROČIŠTE PRIPADNICIMA KRIMINALNE GRUPE "VRAČARCI" NASTAVLJA SE I DANAS: Vušoviću i Piperskom sude u odsustvu

Z. Uskoković

17. 01. 2024. u 13:00

Ova organizovana kriminalna grupa tereti se za tri likvidacije i pet pokušaja ubistva

ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ ПРИПАДНИЦИМА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ ВРАЧАРЦИ НАСТАВЉА СЕ И ДАНАС: Вушовићу и Пиперском суде у одсуству

Foto N. Skenderija

U POSEBNOM odeljenju Višeg suda u Beogradu  danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi, poznatoj kao "vračarci". Na optužnici je 38 imena, od kojih je 20 u pritvoru, a ostali su u bekstvu ili u evropskim zatvorima. Ova organizovana krimnalna grupa optužnicom se tereti da je izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, teška ubistva i teška ubistva u pokušaju, kao i pranje novca.

Početak suđenja, koji je započeo prekjuče, bio je zatvoren za javnost, jer je reč o pripremnom ročištu gde se čita optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK), tužilaštvo i advokati okrivljenih predlažu dokaze i optuženi se kratko izjašnjavaju da li su krivi ili ne.

Prema navodima Tužilaštva, kao organizatori grupe označeni su Nikola Vušović (u bekstvu) i Uroš Piperski, koji je na izdržavanju kazne u zatvoru u Portugaliji zbog počinjenih krivičnih dela u toj zemlji. Kao visokorangirani pripadnik ove ekipe imenovan je i Dario Đorđević zvani Dekster, koji izdržava kaznu u Austriji zbog trgovine narkoticima.

"Vračarcima" se na dušu stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina iz Janošika, pored Plandišta, zatim Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici, kao i Aleksandra Šarca u Beogradu. Pored toga, terete se i za pokušaje ubistva, sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

U Specijalni sud juče je iz pritvora dovedeno njih 20, dok njih petorica čekaju izručenje iz Crne Gore i Holandije. U ovom trenutku, jedanaestoro ih je u bekstvu i sudiće im se u odsustvu.

Ova kriminalna grupa, prema operativnim informacijama policije i bezbednosnih službi, bliska je sa ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Smatra se da su zajedno u poslovima sa drogom, ali i organizovanju i izvršavanju likvidacija za novac. "Vračarci", poput Belivukovih pripadnika, bliski su sa "kavačkim klanom" iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave