OBRAZLOŽENJE PRESUDE ŽELJKU RUTOVIĆU: Vidi se bolest, ali se vidi i krivica

S. J. M.

16. 11. 2023. u 15:59

VIŠI sud u Beogradu prvostepeno je osudio Željka Rutovića za tri krivična dela, koje je, kako je utvrđeno, počinio prilikom napada na Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag 2017. godine.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ПРЕСУДЕ ЖЕЉКУ РУТОВИЋУ: Види се болест, али се види и кривица

Foto Instagram

Za nanošenje teških telesnih povreda Peconiju i nedozvoljeno nošenje oružja osuđen je na po deset meseci zatvora i tri meseca za nasilničko ponašanje. Sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od godinu dana i deset meseci zatvora.

Rutović je nakon što se predao pravosudnim organima u junu 2021. godine proveo u zatvoru, pritvoru i kućnom pritvoru osam meseci, što će mu biti uračunato u kaznu.

Sudija Slavica Nikolić je obrazložila da je sud utvrdio da je Rutović kriv u saizvršilaštvu sa Neđeljkom Muminom, da mu je za dva dela bila bitno smanjena uračunljivost, a za jedno nije.

- Znam da ste ozbiljno bolesni, ali ne mogu da ne vidim krivicu. Odavno sam naučila da starost i bolest nisu opravdanje za oslobađajuću presudu - kazala je sudija.

Rutoviću se za ranjavanje Rankovića već sudilo u odsustvu i on je 2019. godine prvostepeno bio osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora, a Apelacija je tu kaznu preinačila na dve godine i četiri meseca zatvora što je bila pravosnažna presuda. Ona je, ipak, stavljena van snage, jer okrivljeni ima pravo da mu se sudi ponovo u prisustvu. Sada je Rutović osuđen na manju kaznu, jer su se prema rečima sudije Nikolić pojavile nove okolnosti, pre svega njegovo teško zdravstveno stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave