UGROZIO SUDIJU, NAPAO SUDSKE STRAŽARE: Čuružaninu dve godine i tri meseca zatvora za dva krivična dela

Lj.P.

03. 05. 2023. u 14:57

MILjAN Dragičević (26) iz Čuruga osuđen je danas u Osnovnom sudu u Novom Sadu, nepravosnažnom presudom, na jedinstvenu kaznu od dve godine i tri meseca, zbog ugrožavanja sigurnosti sudije i napada na dvojicu pripadnika pravosudne straže.

УГРОЗИО СУДИЈУ, НАПАО СУДСКЕ СТРАЖАРЕ: Чуружанину две године и три месеца затвора за два кривична дела

FOTO:Lj.P.

U kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru koji mu je ponovo produžen, koji može trajati do upućivanja okrivljenog na izdržavanje kazne. Ovom dvadesetšestogodišnjaku je istom presudom izrečena i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Obrazlažući presudu, sudija Branka Popović je kazala da je u jednom danu počinio dva krivična dela, i da je dokazano da je ugrozio sigurnost sudije, ne samo verbalno, već celokupnim ponašanjem, a napao je i pravosudnu stražu. Mogao je, kako je rekla sudija Popović, da bude svestan u kom svojstvu se nalazio u sudnici.

Okrivljeni se na suđenju izjasnio o ovom događaju i sud je cenio njegovo celokupno držanje, kao i to da mu je bila bitno smanjena uračunljivost. Kao otežavajuća okolnost u obzir je uzeta njegova ranija osuđivanost.

Miljana Dragičevića je, podsećamo, policija uhapsila 25. oktobra 2022. godine jer je u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, tokom postupka, pretio sudiji. Njega je u sudsku zgradu toga dana privela policija iz Žablja, na glavni pretres u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

Dok je trajao glavni pretres, dvadesetšestogodišnjak je počeo da vređa sudiju, a zbog takvog ponašanja su ga upozorili sudski stražari koji su bili prisutni u sudnici. Tada je napao i njih, ali su ga oni blagovremenom reakcijom savladali, bez upotrebe sredstava prinude. Stražari su ga zadržali do dolaska policije.

Ovaj mladić je, kako saznajemo, bio nezadovoljan tokom postupka, i u nekim momentima se nekontrolisano smejao, zbog čega je bio upozoren na ponašanje u sudnici, a onda je sudiji uputio pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)