LALIĆ NASTAVLJA SA SVEDOČENJEM: Odbijen zahtev za izuzeće tužilaca u postupku protiv grupe Veljka Belivuka

Z. U. - N. B.

29. 11. 2022. u 06:30

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, pošto je odbijen predlog odbrane Marka Miljkovića o izuzeću svih tužilaca u hijerarhiji.

ЛАЛИЋ НАСТАВЉА СА СВЕДОЧЕЊЕМ: Одбијен захтев за изузеће тужилаца у поступку против групе Вељка Беливука

Foto: Printksrin

Na prethodnom pretresu, 10. novembra, kada je okrivljeni saradnik Srđan Lalić trebalo da nastavi sa izlaganjem, Miljkovićev branilac, advokat Vladimir Petrović zatražio je izuzeće zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavljaju sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovina narkoticima, nedozvoljeno posedovanje oružja. U dve optužnice našla su se ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Foto Tanjug

O svim ovim zločinima govorio je Lalić, opisujući način na koji su žrtve namamljene i ubijene. Ovaj svedok okrivljeni, koji je sa Tužilaštvom sklopio sporazum da za kaznu od 18 godina zatvora ispriča sve što zna o kriminalnoj grupi, tokom svog dosadašnjeg svedočenja govorio je i o likvidacijama, koje se nisu našle na optužnicama. Tako je ispričao kako su ubijeni Aleksandar Šarac, Ljubomir Marković Kića, Mirko Kojić, Ljubomir Lainović na Kosovu, Rista Miljanović Kapetan u Turskoj, Miloš Peruničić u Marbelji, Steva Stamatović i Igor Dedović u Atini, kao i izvesni Strahinja i Joka.

Foto: Printskrin

Lalić je, pre nego što je stao kod dela iskaza, koji se odnosi na skaj-komunikaciju, između ostalog kazao i da se grupa finansirala od prodaje narkotika, obezbeđenjem klubova, gde se takođe prodavala droga. Tvrdio je da se kokain kupovao isključivo od Belivuka i Miljkovića, koji su ga dobijali od "kavačkog klana". Pojedini pripadnici su prodavali marihuanu, a bavili su se, kako je naveo i pravljenjem spida.

STRUČNjAK ZA SKAJ APLIKACIJU

SRĐAN Lalić je na početku svog izlaganja kazao da je on u grupi bio zadužen za funkcionisanje aplikacije "Skaj", preko koje su komunicirali pripadnici kriminalne grupe. Ovaj IT stručnjak, kako je i sam rekao, od 2018. je postao distributer "Skaja" na našim prostorima, a sedište firme mu je bilo u Pragu.

Pored Lalića, status okrivljeni saradnik dobili su i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)