SUĐENJA BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Advokat tražio izuzeća, odložen glavni pretres za 29. novembar

N.B./Z.U.

10. 11. 2022. u 13:16 >> 15:11

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je prekinut glavni pretres protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, kojoj se na teret stavlja sedam ubistava, otmice, nedozvoljeno držanje oružja, trgovina narkotika, silovanje, do odluke suda na zahtev advokata optuženih.

СУЂЕЊА БЕЛИВУКУ И МИЉКОВИЋУ: Адвокат тражио изузећа, одложен главни претрес за 29. новембар

Foto: Printksrin

Sud donosi rešenje da se prekida rad do odluke o zahtevu za izuzeće. Sledeći glavni pretres zakazuje se za 29. novembar, 1. i 2. decembar.

Veće se povlači da odluči o predlogu Miljkovićevog advokata

Zamenik tužioca Saša Ivanić je zatražio od veća da odbaci predlog, nakon čega se veće povuklo da odluči.

Ponašanje u sudnici

U boksu optuženi su međusobno razgovarali, smejali se. Kad je sudija prozvala Srđana Lalića, da proveri da li je priveden, Miljković je vidno pokazao netrpeljivost. Kad je Petrović zatražio izuzeće tužilaca Miljković i Belivuk su sa odobravanjem klimali glavom. 

Advokat Nikola Jerković je tražeći izuzeće u jednom trenutku izgovorio gospodin Zvicer, što su optuženi propratili smehom.

 

- Stranke su dužne da uz zahtev za izuzeće dostave dokaze i okolnosti, nijedan dokaz nije dostavljen, sve je ovo reakcija na iskaz Lalića. Šta se to promenilo od utorka, nigde se ne navode dokazi za ovakve tvrdnje. Ja predlažem da veće odbaci zahtev za izuzeće. Za odbranu nije novina da je zaključen sporazum o svedočenju. Ne postoji nijedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci.

Obratio se advokat Miljkovića, traži izuzeća

Advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića, zatražio je izuzeće zamenika tužioca, zatim Mladena Nenadića, šefa TOK-a, Nenada Stefanovića, Višeg javnog tužioca, apelacionog tužioca i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Podsećamo, pred većem će se, kao i na prethodna dva pretresa, pojaviti svedok okrivljeni Srđan Lalić, koji je u zamenu za 18 godina zatvora pristao da prvo tužilaštvu, a sada i sudu, ispriča sve što je činio kriminalni klan.

Kako je u utorak najavio, danas bi trebalo da priča o aplikaciji "Skaj", za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen.

Pripadnici grupe su, kako se tvrdi, preko kriptovanih telefona i ove aplikacije razmenjivali poruke, ali i fotografije na kojima su i neke žrtve. Nakon što Lalić bude završio sa slobodnim izlaganjem, veće, tužilac, advokati i optuženi će moći da mu postavljaju pitanja.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade