"NAVODI IZ OPTUŽNICE SU IZMIŠLJENI": Belivuk na suđenju insinuirao da su njegovi DNK tragovi podmetnuti

Tanjug

17. 10. 2022. u 16:31

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se optužnicom tereti za sedam ubistava, posedovanje oružja, droge, otmice i silovanje.

НАВОДИ ИЗ ОПТУЖНИЦЕ СУ ИЗМИШЉЕНИ: Беливук на суђењу инсинуирао да су његови ДНК трагови подметнути

Foto: D. Milovanović

Belivuk je iznoseći odbranu tvrdio da su navodi iz optužnice izmišljeni. On je izbegao da govori o ubistvima, već je pokušao da skrene pažnju na politiku, optuzujući predstavnike vlasti da stoje iza njihove navijačke grupe "Principi".

Belivuk tvrdi i da je svedok okrivljeni Bojan Hrvatin produkt fotošopiranog "Skaja", dok je za Nikolu Spasojevića rekao da je sebi pokušao tri puta da oduzme život u pritvoru. On je pomenuo DNK-a dokaze, i upitao sud kako je moguće da su oni toliko pazili tokom ubistava i stavljali najlon i uklanjali tragove, a da su opet ostali DNK uzorci žrtava.

Belivuk je priznao da je prijatelj sa Radojem Zvicerom i da je bio na babinama kod njega u Crnoj Gori.

Tokom izlaganja odbrane, Belivuk je pomenuo i osuđenog bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića navodeći da mu je on uzimao DNK-a uzorke, kao i da je bio u kući u Ritopeku.

On je tokom svoje odbrane par puta pomenuo da su DNK-a uzorci u kući u Ritopeku podmetnuti, a slike sa "Skaja" fotošopirane. Pomenuo je i Filipa Koraća i rekao da je on oslobođen optužbi, a da se Jovica Vukotić nalazio u Turskoj sa srpskim dokumentima. Suđenje će se nastaviti u sredu 19.oktobra kada će odbranu iznositi i ostali optuženi.

BONUS VIDEO - RITOPEK - Policija ponovo istražuje kuću Veljka Belivuka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu