BILI PIJANI KAD IH JE UDARIO ČEKIĆEM? Apelacija ukinula presudu vlasniku bazena u Niškoj Banji

J. Ć.

19. 07. 2022. u 07:52

APELACIONI sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je pred Višim sudom Nišlija Ivica Mitić (45) osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva i naložio ponovno suđenje.

БИЛИ ПИЈАНИ КАД ИХ ЈЕ УДАРИО ЧЕКИЋЕМ? Апелација укинула пресуду власнику базена у Нишкој Бањи

Foto: V. Mitrić

Mitiću se na teret stavljalo da je 29. avgusta 2019. na bazenu "H2O" u Niškoj Banji, čiji je vlasnik, razbio glavu tada osamnaestogodišnjacima Nikoli Arsenijeviću i Đorđu Ivanoviću.

- Prvostepeni sud nije razjasnio zbog čega je smatrao da se optuženi Mitić nije osećao ugroženim, jer je dokazano da su pojedini gosti bili pod dejstvom alkohola i da je došlo do rasprave sa optuženim oko njenog trajanja. Takođe, iskazom svedoka potvrđeno je da se u trenutku povređivanja oštećenih, ispred optuženog nalazilo šest mladića i majka slavljenice Ljiljana Stojanović. U kontekstu tih navoda, nejasan je zaključak prvostepenog suda da se optuženi nije brinuo za svoju bezbednost. I psihijatar Dragana Aranđelović je ustanovila da je osećaj gneva i straha uticao na sveukupno rasuđivanje optuženog, pa je nejasno zašto je prvostepeni sud zaključio da je umišljajno nameravao da udarcima čekićem oštećene liši života - naveo je, između ostalog, Apelacioni sud.

Mitić je tokom suđenja negirao delo za koje je optužen, ističući da se našao u nezavidnoj situaciji nakon što su se gosti, mahom maloletni, previše napili i nisu želeli da prekinu slavlje. On je naveo i da je krivac za ovaj incident roditelj slavljenice, koji je doneo velike količine žestokog pića, pa su se deca brzo napila i počela da padaju po dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!