U UTORAK ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU NIKOLI MALBAŠI: Odbrana traži izbacivanje veštačenja pokojnog Zorana Stankovića

S. J. M.

18. 07. 2022. u 15:50

NA suđenju Nikoli Malbaši za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine danas je u Višem sudu u Beogradu njegov branilac Stefan Jokić zatražio da se iz dokaza izdvoji osnovno i dopunsko veštačenje sada pokojnog doktora Zorana Stankovića. Kako je objasnio, on je izvršio rekonstrukciju događaja uz pomoć dva odrasla čoveka, iako mu niko nije naredio da to uradi, niti je odbrana tome prisustvovala.

У УТОРАК ЗАВРШНЕ РЕЧИ НА СУЂЕЊУ НИКОЛИ МАЛБАШИ: Одбрана тражи избацивање вештачења покојног Зорана Станковића

Nikola Malbaša

Zamenica tužioca je bila protiv i objasnila da je Stanković u dopunskom nalazu naveo da je to radio zbog provere navoda oštećenog Neškovića, koji je ispričao da ga nije izbo Malbaša, već nepoznati čovek, koji im je pozadi seo u auto. Ona je kazala da je Stanković odgovarao na pitanja branioca u sudnici, da se izjasnio o svemu tome i da nema šta da se izdvaja.

O ovom zahtevu odbrane odlučiće sudija Svetlana Galić do utorka, kada je zakazan sledeći pretres i završne reči. Inače, Stanković je utvrdio da je Neškovića isključivo mogla da izbode osoba koja je sedela na suvozačevom mestu, gde je bio Malbaša, a nikako pozadi.
Prethodno je u sudnici saslušan veštak Slobodan Savić, koji je odgovarao na pitanja branioca Jokića. On je rekao da ne može da se izjasni u kom je položaju bilo telo oštećenog Neškovića prilikom napada, jer je to trajalo određeno vreme, s obzirom na to da se on rukama branio.
- On je zadobio jednu ubodnu ranu u grudi i sedam posekotina po rukama. Moguće je da su te povrede nanesene jedna za drugom, ali ne mogu da se izjasnim i da li je bilo vremenskog razmaka između nekih - rekao je Savić.
On je rekao i da se može isključiti da je Malbaša sam sebi naneo povredu tetive levog palca, ali da se ne može reći ko mu je naneo.
- U medicinskim spisma nema dokumentacije da je Malbaša bio kod lekara, ali to ne isključuje mogućnost da je zadobio tu povredu. Tragovi njegove krvi nalaze se na više mesta na ulici, kao i na sivoj majici nađenoj u suterenu kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?