DOBIO BLAŽU KAZNU JER JE MLAD: Majka nastradale Jovane Petković nezadovoljna presudom od 5 godina

J. Ćosin

22. 04. 2022. u 16:17

NAKON odluke Apelacionog suda u Nišu da za dve godine umanji kaznu Mladenu Gigiću (21) zbog izazivanja nesreće u kojoj je 21. novembra 2020. godine u gradu na Nišavi, nastradala Jovana Petković (25) iz Vladičinog Hana i pravosnažno ga osudi na pet godina zatvora, porodica nastradale devojke ne može da se pomiri sa ovom činjenicom.

ДОБИО БЛАЖУ КАЗНУ ЈЕР ЈЕ МЛАД: Мајка настрадале Јоване Петковић незадовољна пресудом од 5 година

Foto: Privatna arhiva

Njena majka Vesna Petković, koja sa suprugom i sinom živi u Beču, potresena je vešću iz domovine, jer smatra da ni kazna od sedam godina, na koliko je Gigić prvostepenom presudom bio osuđen, nije bila adekvatna za ono što je uradio.

- Bunili smo se i kada je osuđen na sedam godina, šta da kažemo sada kad je dobio pet. Nismo mogli ni tada ništa da uradimo, a još manje sada, jer nemamo pravo žalbe. Mogu samo da kažem, svaka čast gospodi iz pravosuđa, neka odreše ruke bahatim vozačima, neka slobodno ubijaju žene, decu, trudnice. Ovakve odluke su im podsticaj na takvo ponašanje - kazala je očajna žena grcajući u suzama.

U odluci Apelacije, između ostalog se navodi da je Viši sud u Nišu pravilno ustanovio da se optuženi nije pridržavao saobraćajnih propisa. Utvrđeno je da je vozio "folksvagen golf" pod dejstvom alkohola od 1,38 promila, brzinom od 101 kilometara na sat, prošao kroz crveno svetlo i udario u levi bočni deo vozila marke BMV, kojim je upravljala Jovana.

Bez obzira na ove zaključke, drugostepeni sud je smatrao da ima osnova da se Gigiću kazna umanji za dve godine. Kako su naveli, niži sud je pravilno cenio olakšavajuće okolnosti, da je reč o mlađoj osobi koja se iskreno kajala, da ranije nije osuđivan, dok posebno otežavajuće okolnosti nije našao. Međutim, Apelacija smatra da prvostepeni sud nije dao odgovarajući značaj olakšavajućim okolnostima, pa je preinačio kaznu na pet godina zatvora.

TUŽILAŠTVO TRAŽILO 12 GODINA

KAKO se navodi u odluci Apelacionog suda, u koju smo imali uvid, na prvostepenu presudu žalbu je izjavilo Više javno tužilaštvo sa predlogom da mu se izrekne kazna zatvora od 12 godina. Sa druge strane, Gigićev branilac, advokat Milan Zelen, tražio je da se odluka Višeg suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!