OSUMNJIČENIMA ODREĐEN PRITVOR: Na saslušanju priznali pljačku 95.000 evra od vlasnika menjačnice u Brusu

S. BABOVIĆ

14. 03. 2022. u 14:48

POLICIJSKI službenik N.B.(24) iz Kruševca, D.K.(22) iz istog grada,kao i Kruševljanka,K.M.(19) i Brusjanin f.S.(23)priznali su umešanost u tešku pljačku kuće vlasnika menjačnice u Brusu,saznaju “Novosti”.Svima je određen pritvor do 30 dana.

ОСУМЊИЧЕНИМА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: На саслушању признали пљачку 95.000 евра од власника мењачнице у Брусу

S. Babović

Iz porodične kuće Popadić u čijem je vlasništvu menjačnica “Kaća i Pop” jedan sat pre dočeka 2022.godine nestalo je oko 95.000 evra. Kako se ispostavilo, “metu” je pratio F.S.iz Brusa. Osumnjičeni su uhapšeni krajem prošle nedelje nakon dva i po meseca intenzivnog rada na pronalaženju počinioca.

-F.S. je priznao da je javio kretanje vlasnika osumnjičenima za pljačku,a delo su u potpunosti priznali i N.B. i D.K., navodi nezvanično izvor “Novosti”, koji dodaje da će istraga trajati dok se ne rasvetle sve okolnosti koje su dovele do ovog krivičnog dela.

S. Babović

U prethodna dva i po meseca,sve do hapšenja krajem prošle nedelje, pripadnici MUP Kruševac,PS Brus i Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu,koje vodi istragu,došli su do brojnih dokaza.Između ostalog, našli su i deo ukradenog novca u kućama osumnjičenih (21.080 evra, 100 dolara, 10 australijskih dolara, 70 funti i 10 kanadskih dolara),dok se sumnja da je deo novca utrošen na kupovinu četiri automobila („golf", „opel astra", „krajsler" i „BMV").

S. Babović

- Vlasnici menjačnice,bračni par Cvetko i Katarina Popadić važe za dosta fine ljude,menjačnicu imaju od 2009.godine, kaže sagovornici “Novosti” u Brusu.

I sam vlasnik ispričao je kako je sa suprugom vredno radio i stekao uslove za pokretanje posla. Godinama je radio u IMK “14.oktobar”, dok je  supruga nakon penzionisanja bila i na privremenom radu u Nemačkoj.

- Prodao sam stan, uzeo sam otpreminu iz fabrike, rekao je Cvetko Popadić(65) nakon pljačke, dodajući,između ostalog, da ima dosta dokaza za rasvetljavanje pljačke. 

BONUS VIDEO: Privođenje Dalibora Medojevića zbog sumnje da je odavao podatke škaljarcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna