BRANIĆE SE SA SLOBODE: Optuženi za saobraćajnu nesreću u Novom Sadu pušten uz jemstvo od 126 hiljada evra

Lj. P.

08. 03. 2022. u 16:20

OGNjEN Kljajić (29) iz Temerina, optužen za saobraćajnu nesreću prošlog leta na Beogradskom keju u Novom Sadu u kojoj je poginula Novosađanka Milica Miličević (28), a njen momak Zoran Janković (24) teško povređen, na glavni pretres zakazan 24. maja, u Višem sudu u Novom Sadu, doćiće sa slobode.

БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Оптужени за саобраћајну несрећу у Новом Саду пуштен уз јемство од 126 хиљада евра

Lj.P.

Ovaj dvadesetdevetogodišnjak je, kako je za „Novosti“ potvrdila Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, pušten je iz pritvoira u kom se nalazio od 8. avgusta prošle godine, a koji mu je poslednji put produžen rešenjem od 30. decembra 2021. godine.

Kljajić se van rešetaka našao jer je, kako saznajemo, prihvaćena kaucija, odnosno ponuđeno jemstvo, a reč je o sumi nešto većoj od 126 hiljada evra. U tom iznosu je na nepokretnu imovinu Kljajićevog oca stavljena hipoteka.

Sud je prihvatio Kljajićevo obećanje da do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da bez odobrenja suda neće napustiti boravište, te da će do kraja postupka boraviti na adresi datoj sudu. U slučaju promene adrese, dužan je da o tome odmah obavesti sud.

Ukoliko prekrši dato obećanje, odnosno ako se do pravosnažnog okončanja sudskog postupka bude krio, pobegao ili napustio boravište bez odobrenja suda, jemstvo, odnosno hipoteka na nekretninama biće realizovana u korist republičog budžeta.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula mlada umetnica, a njen momak, takođe umetnik teško povređen, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta 2021. godine a dvadesetdevetogodišnjak se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.

Mladić i devojka su od siline udarca odleteli tridesetak metara, a vozač automobila je bežeći sa mesta nesreće,kako se sumnja, pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije, uprkos naporima lekara, preminula u bolnici. Teško povređeni Janković je bio hospitalizovan u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Ubrzo posle strašne nesreće, policija je uspela da pronađe odbeglog vozača „rendž rovera“, koji je bežeći sa mesta nesreća, navodno udario u još jedno vozilo, parkiranu „mazdu“ CX-5. Usput mu je otpala tablica sa kola, što je, kako saznajemo, policiji olakšalo posao u njegovom pronalasku. Navodno je imao 1,8 promila alkohola u organizmu.

BEZ VOZAČKE I PASOŠA

KLjAJIĆU su oduzeti pasoš i vozačka dozvola do pravosnažnog okončanja sudskog postupka. Njemu je naloženo da se svakog meseca određenog datuma javlja sudu, sve dok postupak ne bude pravosnažno okončan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)