HOĆE NAPOLJE KAO ŠARIĆ: Optuženi za smrt Vladimira Bjelanovića traže kućni pritvor

J. D. LJ.

19. 01. 2022. u 20:49

PREDRAG Ratković, bivši pripadnik "crvenih beretki", optužen kao saučesnik u ubistvu Vladimira Bjelanovića, zatražio je u sredu na pretresu u Višem sudu u Beogradu da mu se ukine pritvor, pozivajući se na odluku suda kojom je nedavno Darku Šariću, posle skoro osam godina, pritvor zamenjen za kućni pritvor.

ХОЋЕ НАПОЉЕ КАО ШАРИЋ: Оптужени за смрт Владимира Бјелановића траже  кућни притвор

Predrag Ratković i Stefan Blagojević

Isti zahtev uputio je i drugi optuženi Stefan Blagojević, ali ih je sud obojicu odbio.

Obraćajući se sudu, Bjelanović je kazao da je on više od šest godina u pritvoru, da je pritvorenik sa najdužim stažom, dok je Pljevljak pušten kući:

- Sada kada je Šarić pušten, u zatvoru nam govore da smo i Blagojević i ja najstariji pritvorenici. Šta je to, neka titula? Sada treba da se razmotri i moje pitanje. Nisam nikog ubio, nisam ni u jednom klanu, kako su pisali.

I Blagojević se takođe požalio sudu:

- Mene je i Bog zaboravio. Imao sam 25 godina kada sam uhapšen. Sad sam osedeo. Nemam gde da bežim, jer sam nevin. U zatvoru sam kao neki guru koji tamo podiže ljude.

Ratković i Blagojević su optuženi za ubistvo Bjelanovića u decembru 2015. u "sačekuši", u Mileševskoj ulici u Beogradu. Apelacija im je krajem 2018. ukinula presudu kojom su bili osuđeni na po 30 godina zatvora i vratila predmet na ponovno suđenje. Na Bjelanovića je pucano iz "heklera", a onda je "overen" sa dva hica u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)